سازمان ملل در گزارشی سه صفحه‌ای هشدار داد، نظام بانکی افغانستان در آستانه فروپاشی است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) روز دوشنبه در گزارش سه صفحه ای خود درباره نظام مالی و بانکی افغانستان تاکید کرد: هزینه اقتصادی شکست نظام بانکی و تبعات منفی متعاقب آن می تواند بسیار بزرگ باشد.

توقف ناگهانی بیشتر حمایت های توسعه ای خارجی بعد از سلطه طالبان بر افغانستان در 15 اوت (مرداد) اقتصاد این کشور را در شرایط سقوط آزاد قرار داده و فشار هنگفتی را بر نظام بانکی افغانستان وارد کرده که به منظور جلوگیری از تهی شدن سپرده ها، محدودیت های هفتگی را برای بستن حساب های بانکی وضع کرده است.

در گزارش برنامه توسعه سازمان ملل آمده است: نظام های مالی و پرداخت های بانکی افغانستان در وضعیت نابسامانی قرار دارد و مشکلات بانکی باید هر چه سریع تر رفع شود تا ظرفیت محدود دولت تقویت شده و از فروپاشی نظام بانکی جلوگیری شود.

اما یافتن راهی برای جلوگیری از این فروپاشی به دلیل تحریم های بین المللی و دوجانبه علیه سران طالبان دشوار و پیچیده است.

پیشنهادی های برنامه توسعه سازمان ملل برای افغانستان به منظور حفظ نظام بانکی این کشور شامل طرح های بیمه سپرده های بانکی، اقداماتی برای تضمین وجود نقدینگی کافی برای تامین نیازهای کوتاه و میان مدت و نیز ضمانتنامه های اعتباری و گزینه هایی برای تاخیر در بازپرداخت وام ها است.

از زمان روی کار آمدن طالبان، سازمان ملل متحد بارها درباره قرار داشتن اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی که می تواند بحران مهاجرت را تشدید کند، هشدار داده است. برنامه توسعه سازمان ملل نیز گفته اگر نظام بانکی افغانستان دچار فروپاشی شود بازسازی آن چندین دهه طول خواهد کشید.

117

بیشتر بخوانید:

تاکید طالبان بر آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان از طرف آمریکا