«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد دیروز دوشنبه 8 ژانویه در نامه ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل این سازمان و سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد که ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، نوشت جمهوری اسلامی ایران ادعاهای بی اساس مطرح شده در این نشست را صریحاً محکوم و قاطعانه تکذیب می کند و این اتهامات غیر قابل اثبات و فاقد مدرک است.
«امیر سعید ایروانی» افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره برای امنیت دریایی و آزادی دریانوردی اهمیت زیادی قائل بوده و بر تعهد تزلزل ناپذیر خود به پایبندی به تعهدات بین المللی خود و حفظ صلح و امنیت در منطقه تاکید می کند.
"کریس لو" معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت بدون اشاره به عوامل واقعی حملات در دریای سرخ، این حملات را غیرقابل قبول و نقض آشکار قوانین بین المللی دانست و مدعی شد: حملات یمنی ها علیه دریانوردی بینالمللی به نقطه عطف خود رسیده است.
ادعاهای این مقام آمریکایی در شرایطی مطرح شد که ارتش یمن در حمایت از مردم مظلوم فلسطین وارد عمل شد و طی روزهای اخیر برخی کشتیها را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب متوقف کردند و هشدار دادند اجازه نمی دهند این کشتی ها به سرزمین های اشغالی برسند. اقدام ارتش یمن نشان می دهد که برخلاف ادعاهای مقامات آمریکایی کشورها و مقامات مستقل منطقه حضور نظامی آمریکا در منطقه را تحمل نمی کنند و خواستار پایان مداخلات واشنگتن هستند.
از سوی دیگر، اقدامات دولت آمریکا در تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ نشانه ای آشکار از اقدامات واشنگتن در نقض قوانین بین المللی است. سیاستهای مداخله جویانه آمریکا در منطقه پایان ناپذیراست و مقامات واشنگتن درشرایطی طی روزهای اخیر از تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ با متحدین غربی خود خبر دادند که کشورهای غربی و متحدین همیشگی کاخ سفید از جمله فرانسه، اسپانیا و ایتالیا از این ائتلاف خارج شدند.
نیروهای مردمی در منطقه، طی ماه های اخیر و بویژه پس از آغاز عملیات گروههای مقاومت فلسطینی در باریکه غزه آشکارا مقابل اقدامات مداخله جویانه آمریکا ایستادگی می کنند و اجازه نمی دهند نظامیان آمریکایی در عراق، لبنان و همچنین دریای سرخ به تنش آفرینی های خود ادامه دهند. اقدامات ارتش یمن، همچنین نشان می دهد برخلاف موضعگیری های تهدید آمیز مقامات آمریکایی اما نیروی دریایی آمریکا از مقابله با واکنش و حملات نیروی دریایی ارتش یمن ناتوان است.
جمهوری اسلامی ایران نیز براساس اصول سیاست خارجی خود همواره بر لزوم خروج نظامیان خارجی از منطقه تاکید کرده و ادامه حضور آنها را موجب تشدید مشکلات و ناامنی ها می داند. دولت های منطقه نیز از جمله عراق و سوریه بر پایان حضور نظامی آمریکا تاکید کرده اند. تحولات جدید منطقه و نقش آفرینی نیروهای مقاومت و مردمی برای خروج نیروهای نظامی بیگانه و مقابله با مداخله جویی ها به نوعی بازتاب حس استقلال و بیزاری از مداخلاتی است که در ایجاد بحران و مشکلات نقشی اساسی داشتند.
نویسنده: احسان شاه ابراهیم