مقامات سازمان عفو بین المل در باره فضای مسموم وغیر انسانی جهان درقبال مهاجران و پناهجویان هشدار داد.

به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه گاردین، «کری مسکوگیوری»، دبیر کمپینهای سیاسی سازمان عفو بین الملل در انگلیس هشدار داد فضای مسموم سیاسی، جوی مالامال از خشونت برای مهاجران و پناهجویان به وجود آورده است. وی در ادامه دولت انگلیس را به ایجاد جوی سرشار از خشونت برای پناهجویان و مهاجران و شانه خالی کردن از مسئولیتهای خود در قبال این قشر آسیب پذیر به ویژه کودکان بی سرپرست مهاجر متهم کرد.

در گزارش اخیر سازمان عفو بین الملل، ضمن اشاره به سیاستهای خشونت آمیز رهبران سیاسی جهان نظیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، از ایجاد جوی مسموم و عاری از ازرشهای انسانی برا ی مهاجران و پناهجویان به عنوان بخشی از تبعات اعمال این سیاستهای غیر انسانی نام برده شده است.

به موجب گزارش مذکور این تنها زندگی انسانها نیست که از سوی این فضای خشونت بار هدف حمله قرار قرار گرفته است بلکه ارزشهای انسانی در چارچوب قوانین حقوق بین الملل  نیز هدف قرار گرفته و به تاراج رفته است.

کیت آلن مدیر سازمان عفو بین الملل در انگلیس در این باره خاطر نشان کرد: رواج شعارهای ترامپ نظیر «کشور ما را پس دهید» و ما باردیگر باعث «بزرگی و اعتلای آمریکا» خواهیم شد همراه با سیاستهایی که از سوی کشورهای اتحادیه اروپا در قبال مهاجران و پناهجویان اعمال می شود، پیامی جز نفرت و بی اعتمادی به همراه ندارد و متضمن این نکته است که عده ای شایسته برخورداری از تمامی حقوق خود هستند و عده ای باید از این حقوق محروم شوند.

در در گزارش اخیر سازمان عفو بین الملل  ضمن اشاره به بمباران بیمارستانهای کشورهای سوریه و یمن، سال گذشته را سال عدول از اصول و آرمانها ی این سازمان خواند.

بر اساس آمار موجود، تاکنون 36 کشور از سراسر جهان ناقض حقو ق بین الملل بوده اند و پناهجویان را مجبور به بازگشت به مناطق ناامن و و جنگی نموده اند.

با توجه به اینکه  کشورهای اتحادیه اروپا بر سر نحوه مقابله با بحران پناهجویان دچار اختلاف شده و هر کدام از آنها تلاش می کنند تا دیدگاه خود را بر کرسی بنشاند، لذا سران این نهاد اروپایی برای حل این مساله که از آن  به عنوان بزرگترین چالش اتحادیه اروپا از زمان تشکیل آن یاد می شود، رویکرد متفاوتی نسبت به قبل اتخاذ کرده اند.

این رویکرد عبارت از توقف جریان پناهجویان در مرزهای اروپا به ویژه در ترکیه از طریق امضای توافقنامه با این کشور بوده است. با توجه به موثر بودن نسبی این توافق برای کاهش سیل پناهجویان به سمت اروپا، ظاهرا سران اروپایی به این جمع بندی رسیده اند که راهکار مشابهی با دیگر کشورهایی که می توانند مانع سیل پناهجویان شوند در پیش گیرند.

ابراز نگرانی عفو بین الملل درباره روند برخورد اتحادیه اروپا با مساله پناهجویان با توجه به سیاست کنونی این نهاد اروپایی در باره اجرای الگویی مشابه با الگوی توافقنامه این اتحادیه با ترکیه با دیگر کشورهایی است که یامنشاء خروج پناهجویان یا محل استقرار  پناهجویان برای حرکت بسوی اروپا محسوب می شوند.

در این چارچوب این سازمان حقوق بشری ضمن ابراز نگرانی در باره تبعات فاجعه بار توافقنامه مارس 2016 اتحادیه اروپا با ترکیه، درباره عملی شدن توافقات مشابه با کشورهایی مانند لیبی، سودان یا نیجریه هشدار داده است.

در واقع سیاستمداران اروپایی در حالی این توافقنامه را یک موفقیت محسوب می کنند و بر تداوم آن تاکید می کنند که چشمان خود را بر روی رنج و درد کسانی که این توافق برای آن ها هزینه های گزافی به همراه داشته است می بندند.

از دیدگاه این سازمان، این نهایت بی انصافی و بی صداقتی است که سیاستمداران اروپایی توافقنامه مارس 2016 را به عنوان دستاورد بزرگ تلقی می کنند.121/112

بیشتر بخوانید:

انتقاد شدید عفو بین‌الملل از رویکرد اتحادیه اروپا در باره پناهجویان/ تحلیل

عفو بین‌الملل، قوانین اتحادیۀ اروپا علیه مسلمانان را بی‌رحمانه دانست

انتقاد عفو بین الملل از نحوه برخورد اسپانیا با پناهجویان