ایران پرس- در پی ادامه جنایات دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا، وزیر امور خارجه مالزی درباره پیامدهای ان بر ثبات و امنیت کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا هشدار داد.

«عنیفه امان» که برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفته است ضمن درخواست از میانمار برای متوقف کردن کشتار مسلمانان روهینگیا تاکید کرد مالزی به خاطر هجوم اوارگان مسلمان  روهینگیا، متحمل خسارات سنگینی شده است. مالزی به همراه میانمار از اعضای ده گانه اتحادیه کشورهای منطقه جنوب شرق اسیا ( آ.سه آن ) است.

براساس اساسنامه این اتحادیه کشورهای عضو، حق دخالت در امور داخلی هم را ندارند.اما با توجه به پیامدهای منطقه ای  بحران خونین در استان راخین میانمار، مالزی و اندونزی اعلام کردند که این بحران دیگر مساله داخلی میانمار نیست و باید اتحادیه آ.سه آن در ان دخالت کند. با این حال، این اتحادیه برای وادار کردن دولت میانمار برای توقف کشتارمسلمانان روهینگیا به طور جدی اقدام نکرده است.

از اینرو اعتراض وزیر امورخارجه مالزی به پیامدهای بحران میانمار ناشی از درک واقعیتهایی است که اگر به انها توجه نشود  ثبات و امنیت منطقه جنوب شرق اسیا را به مخاطره می اندازد. تردیدی نیست آواره شدن هزاران تن از مسلمانان روهینگیا در کشورهای همسایه میانمار تبعات پنهان زیاد اجتماعی، امنیتی ،بهداشتی و پزشکی به همراه  دارد که حل انها با شعار و اعتراض میسر نیست.

پروفسورویلیام اورمان بیمن (William O. Beeman) استاد و رئیس گروه مردم شناسی دانشگاه مینه سوتا امریکا: «رفتار وحشیانه نظامیان میانمار بسیار نگران کننده است. مقامات این کشور محدودیت‌های فراوانی را در مورد کمک های بین‌المللی دراستان  راخین، که بیشترین ساکنان ان از مسلمانان روهینگیا هستند اعمال کرده است. این امر، کار را برای کمک رسانی سازمان‌های بین المللی به جمعیت آسیب دیده بسیار دشوار کرده است.»

یکی از ابعاد پنهان جنایات دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا و اواره شدن آنان، بستر سازی برای فعال شدن گروههای افراطی و تروریستی جهت جذب نیرو است. نگرانی که «عنیفه امان» وزیر امور خارجه مالزی با طرح ان  تصریح کرد: این وضعیت مطلوب گروه تروریستی همچون داعش است که برای یافتن پایگاهی برای خود در جنوب و جنوب شرق آسیا تلاش می کنند .به همین خاطر گروههای تروریستی همچون القاعده و طالبان پاکستان از مسلمانان روهینگیا حمایت و خواستار پیوستن انان به این گروهها شده اند. 

در هر حال، ظلم و ستم و جنایت دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا بدون تردید پیامدهای بسیار گسترده منطقه ای به دنبال خواهد داشت و به هر میزان کشورهای عضو «آ. سه. آن» دربرابر کشتار آنان سکوت کنند در اینده بیشتر احساس نگرانی خواهند کرد. بنابراین کشوری مانند مالزی اگر واقعا نگران این وضعیت است باید با کمک اندونزی اقدامات جدی تا هشدار برای اخراج میانمار از اتحادیه «آ.سه آن» را پی گیری کنند و به سخنرانی بسنده نکنند.118/112

بیشتر بخوانید:

درخواست مالزی از میانمار برای پایان بحران روهینگیا

انتقاد میانمار از نخست وزیر مالزی به دلیل دفاع از مسلمانان روهینگیا

اجلاس وزرای سازمان همکاری اسلامی گشایش یافت/ نگرانی مالزی از سوء استفاده داعش از بحران انسانی در میانمار