دولت مالزی در مورد احتمال سوء استفاده گروه تروریستی داعش از مسلمانان روهینگیا در میانمار و ایجاد ناامنی هشدار داد.

هشام الدین حسین وزیر دفاع مالزی در آستانه برگزاری اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در کوالالامپور،  خواستار حل سریع بحران مسلمانان روهینگیا در میانمار شد.

وی تاکید کرد که احتمال دارد تروریستهای داعش از این بحران سوء استفاده کنند و تفکرات خود را در منطقه گسترش دهند.

"یانگ هی لی" فرستاده ویژه سازمان ملل به میانمار در شرایطی در استان راخین این کشور سرگرم بررسی علل اعمال خشونت نژادی علیه مسلمانان روهینگیایی است که مقامات محلی با وی همکاری نکردند و حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند.

هشدار مالزی درباره سوء استفاده گروه تروریستی داعش از وضعیت ناگوار مسلمانان روهینگیا در استان راخین میانمار و تاثیر آن بر ایجاد ناامنی در این کشور و منطقه، ناشی از برنامه پیچیده گروه های تروریستی منطقه و حامیان آنها از جمله عربستان است.

اعمال خشونت گسترده علیه مسلمانان روهینگیا، آزار جنسی، شکنجه، محدودیت های گسترده مدنی و تضییع حقوق اقتصادی مسلمانان روهینگیا توسط بوداییان افراطی موجب آوارگی مسلمانان راخین در داخل و خارج میانمار شده و زمینه مناسبی را برای جذب آنان از سوی گروههای افراط گرا و تروریستی در منطقه فراهم کرده است.

در این میان، آنچه مالزی و کشورهای منطقه را نگران می کند اقدامات عربستان سعودی است که در سالهای اخیر با حمایت های مالی، گروه های تروریستی زیادی را از جمله در سوریه ایجا کرده  و گسترش داده است.

تروریست ها با حمایت های مالی حکام ریاض از توانایی جذب آوارگان گریخته از میانمار و یا سرگردان در این کشور برخوردارند.

با توجه به شکست سیاست های تفرقه افکنانه عربستان در منطقه از طریق حمایت از افراط گرایی که میلیاردها دلار برای آن هزینه کرده است، این احتمال مطرح است که ریاض قصد دارد پس از شکست داعش در عراق و سوریه، جغرافیای تحرکات تروریستی و آرایش منطقه ای آنان را تغییر دهد.

بر همین اساس که وضعیت موجود در استان راخین ناشی از سیاست های ضد انسانی و اسلامی دولت و ارتش میانمار زمینه را برای نفوذ داعش از طریق جذب افراد با توزیع دلارهای نفتی و تبلیغات اغوا کننده و پوچ فراهم کرده است.

از نظر مالزی و دیگر اعضای اتحادیه آسه آن، دولت میانمار مسبب اصلی هر گونه نفوذ گروه های تروریستی منطقه ای در راخین است که تاثیرات این سیاست مخرب می تواند به شدت امنیت را در سراسر میانمار و پس از آن در منطقه مورد تهدید جدی قرار دهد.

علاوه بر این، چنانچه زمینه برای نفوذ داعش دراستان راخین در میانمار فراهم بشود، کشورهای همجوار از جمله مالزی، چین و بنگلادش هم از تاثیرات مخرب اقدامات تروریستی این گروه در امان نخواهند بود.

در چنین شرایطی تصمیم منطقی دولت میانمار مبنی بر کنار گذاشتن سیاست سرکوب مسلمانان در راخین، اعطای حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی و فراهم کردن زمینه برای بازگشت آنان به روال عادی زندگی است که مقامات یانگون می توانند از آمادگی نهادهای بین المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی برای کمک به مسلمانان میانمار نیز استفاده کنند.115/112