معاون رئیس جمهوری سودان جنوبی به سرکرده شورشیان این کشور هشدار داد.

تابان دنگ گای Taban Deng Gay معاون جدید رئیس جمهوری سودان جنوبی هشدار داده است ریک ماچار سرکرده شورشیان این کشور باید از سیاست کنار بماند تا صلح به سودان جنوبی بازگردد.

تابان دنگ گای همچنین، از ریک ماچار خواست از اشتباهات گذشته، عبرت بگیرد.

معاون رئیس جمهوری سودان جنوبی تاکید کرد، ریک ماچار می تواند به کنیا و یا یکی از کشورهای آفریقایی مهاجرت کند و یا با سازماندهی حزب اش در انتظار انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 باشد.

سالوا کر مایاردیت رئیس جمهوری سودان جنوبی درسال 2013 ریک ماچار معاون وقت رئیس جمهوری را به برنامه ریزی برای توطئه کودتا و براندازی حکومت متهم کرد.

ریک ماچار پس از برکناری از مقام دولتی، شورش بر ضد دولت را در دسامبر همان سال آغاز کرد که به جنگ داخلی تمام عیار بین نیروهای وفاداربه وی با ارتش سودان جنوبی تبدیل شد.

پس از آن که طرفین درگیر در اوت سال 2015 پیمان صلح را امضا کردند، ریک ماچار مجددا" به سمت معاون رئیس جمهوری این کشور برگزیده شد.

با این همه، تشکیل دولت وحدت ملی و تقسیم قدرت بین ریک ماچار و سالوا کر مایاردیت نیز نتوانست صلح و امنیت را برای مردم سودان جنوبی به ارمغان بیاورد.

همزمان با نزدیک شدن پنجمین سالگرد استقلال سودان جنوبی، بار دیگر ناآرامی به این کشور واقع در قاره آفریقا بازگشت.

درگیری ها از اوایل ماه ژوئیه درجوبا پایتخت سودان جنوبی شروع شد و سرانجام به برکناری مجدد ریک ماچار از مقام معاون رئیس جمهوری انجامید.

در چنین شرایطی، برخی محافل این پرسش را مطرح کرده اند که آیا می توان به صلح و ثبات در سودان جنوبی امیدوار ماند؟

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست ماه ژوئیه شورای امنیت هشدار داد این نهاد بین المللی سه گزینه را در باره سودان جنوبی در اختیار دارد.

تحریم تسلیحاتی، تحریم های مسافرتی و مالی برضد رهبران سیاسی و اعزام صلحبان برای تقویت 12000 نیروی پاسدار صلح مستقر در این کشور، گزینه های پیش روی شورای امنیت است.

در حالی که منتقدین، تحریم تسلیحاتی را در وضعیتی که سودان جنوبی از سلاح های مختلف انباشته شده، را بسیار دیرهنگام تلقی می کنند.

در همین حال، امداد رسانان سازمان ملل در باره وضعیت آوارگان سودان جنوبی در اوگاندا هشدار می دهند.

حدود 200 هزار نفر از مردم سودان جنوبی که از بیم جان باختن در درگیری ها به اوگاندا گریخته اند، از ناامنی و گرسنگی رنج می برند.

سازمان ملل اعلام کرد برای تامین مواد غذایی آوارگان سودان جنوبی در اوگاندا، ماهیانه به حدود هفت میلیون دلار نیاز دارد.