ایران پرس: نخست‌وزیر مجارستان در یک جلسه ویدئو کنفرانسی با اتحادیه اروپا خواستار بازنگری تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه شد و درباره نابودی اقتصاد اروپا هشدار داد.

«ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان از رهبران اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواست که رایزنی‌ها برای بازنگری کردن در تحریم‌ها علیه روسیه را آغاز کنند.

این نشست مجازی با شرکت «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا، نخست وزیر بلغارستان و نخست‌وزیران لهستان، بلژیک، فنلاند، مالت و مجارستان برگزار شد تا طرف‌ها درباره نشست دو روزه اتحادیه اروپا رایزنی کنند.قرار است نشست اتحادیه اروپا در بروکسل روزهای نهم و دهم فوریه برگزار شود.

ویکتور اوربان در سخنان خود خواستار آتش‌بس فوری در جنگ اوکراین، گفت‌و‌گوهای مسالمت‌آمیز و بحث‌های سیاسی اساسی در مورد تحریم‌های اتحادیه اروپا (علیه روسیه) شد که اقتصاد اروپا را ویران می‌کند.

هشدار نخست وزیر مجارستان درباره پیامدهای ناشی از تحریم‌های اروپا علیه روسیه بر اقتصاد این قاره در شرایطی مطرح شده که او و دیگر مقام‌های این کشور بارها مخالفت خودشان را با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه اعلام کرده‌اند.

چندی قبل بود که اوربان به دنبال تشدید فشارهای اتحادیه اروپا به این کشور برای همراهی با تشدید فشارها ضد مسکو اعلام کرد که اعمال تحریم‌ها علیه روسیه را به همه‌پرسی می‌گذارد.

شکست غرب در رسیدن به اهداف خود 

با گذشت حدود 12 ماه از جنگ اوکراین و اعمال گسترده ترین و بی سابقه ترین تحریم ها از جانب غرب از جمله کشورهای اروپایی علیه روسیه به این بهانه، اما شواهد کنونی حاکی از شکست غرب در رسیدن به هدف خود یعنی تضعیف روسیه و نیز شکاف روز افزون در اتحادیه اروپا است.

غربی ها بر این تصور بودند که با تحریم های فلج کننده علیه روسیه می توانند بسرعت اقتصاد آن را نابود کرده و در نتیجه بخش نظامی این کشور اعم از تولید تسلیحات و نیز نیروهای روسی مستقر در اوکراین را به تنگناها و محدودیت های شدید روبرو سازند و در نتیجه توازن قوا را به نفع نیروهای اوکراینی در جبهه های جنگ در این کشور رقم بزنند.اکنون مشخص شده که این تصورات کاملا واهی و بی بنیان بوده است.

روزنامه گاردین در اواخر ژوئیه 2022در مطلبی با بیان اینکه اقدامات غرب علیه روسیه نتیجه عکس داده، تحریم‌های اروپا و آمریکا را نسنجیده‌ترین سیاست تاریخ کنونی حوزه بین‌الملل ارزیابی کرد و نوشت: ولادیمیر پوتین از همیشه قدرتمندتر شده است. با وجود شواهد بسیاری که نشانگر شکست تحریم‌ها علیه روسیه است، هنوز هیچ یک از رهبران غرب جرات آن را نداشته که تحریم‌ها را زیر سوال ببرد. چراکه اعتراف به شکست و یا حتی تصور آن هم توهین به مقدسات تلقی می‌شود.

این اعتراف تلخ و سنگین برای غربی ها پس از اعلام کارزار تحریمی، اقتصاد، سیاسی و دیپلماتیک علیه روسیه به معنای شکست رویکرد جنگ افروازنه  آمریکا و شرکای اروپایی آن و ناتوانی غربی ها در رسیدن به اهداف خود به رغم کمک های کلان مالی و تسلیحاتی چند ده میلیارد دلاری به نفع اوکراین است.

اکنون روسیه از لحاظ اقتصادی در موقعیت تثبیت شده ای قرار داشته و از طریق ارتباط نزدیک با متحدان خود توانسته بر شرایط ومحدودیت های تحریمی غلبه نماید. ضمن اینکه نتیجه و پیامد رویکرد جدید سیاست خارجی روسیه موسوم به چرخش به سوی شرق که از سال 2014 آغاز شده و پس از جنگ اوکراین تشدید شده، افزایش قابل مراودات اقتصادی و تجاری روسیه با کشورهایی مانند چین، هند و ترکیه است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که آثار و پیامدهای اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین بر کشورهای اروپایی طولانی مدت خواهد بود و بیش از 20 سال ادامه خواهد داشت.

شرایط فاجعه بار اقتصادی و اجتماعی کنونی اروپا، در واقع حاصل همراهی این کشورها با سیاست های آمریکا در حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه است. بهای این همراهی را شهروندان اروپایی با کاهش شدید رفاه و نیز تورم شدید وبحران های اقتصادی و اجتماعی می پردازند.

مردم اروپا با کاهش خدمات اجتماعی، بحران انرژی، افزایش بهای سوخت و مواد غذایی و تورم بی‌ سابقه دست به گریبان بوده و چشم انداز اقتصادی و اجتماعی نامطلوبی نیز در انتظار آنها است.

مجموع این مسائل موجب شده تا نخست وزیر مجارستان به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا هشداری جدی در باره نابودی اروپا با تداوم سیاست های ضد روسی به ویژه تشدید تحریم های انرژی علیه مسکو داده و خواهان بازنگری جدی اتحادیه اروپا در این زمینه شود.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117