وزیر کشور با بیان اینکه پیش تر شاهد فعالیت تروریسم در برخی کشورهای آسیایی بودیم گفت: اینک شاهدیم که این موضوع به همه کشورها از جمله کشورهای اروپایی تسری یافته است.

به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی عصر  یکشنبه در دیدار «آنا ماریا آندرس» وزیر و نماینده نخست وزیر لهستان در همکاری های بین المللی با بیان این مطلب افزود: اقدامات انجام شده در این زمینه نیز نشان از آن دارد که همه کشورها برای رهایی از خطر تروریسم باید تلاش کنند.

وزیر کشور در ابتدای این دیدار با ابراز خشنودی از سفر «آنا ماریا آندرس» وزیر و نماینده نخست وزیر لهستان در همکاری های بین المللی به کشورمان و نیز سفر خود به کشور لهستان، به روابط مطلوب کشورمان با جمهوری لهستان اشاره کرد و گفت: این روابط در ادوار مختلف رو به بهبود بوده است و امیدوارم هر چه بیشتر تقویت شود.

رحمانی فضلی با اشاره به همکاری های مشترک تجاری ایران و لهستان افزود: با راه اندازی خطوط ارتباطی میان ایران و لهستان،‌ روابط تجاری و نیز همکاری های دو جانبه دو کشور بهتر دنبال خواهد شد.

وزیرکشور همچنین با اشاره به صادرات نفت از کشورمان به جمهوری لهستان پس از توافق برجام افزود: باید تلاش کنیم تا هر چه بیشتر این روابط و مبادلات تجاری تقویت شود.

رحمانی فضلی به تحکیم روابط با کشورها اشاره کرد و گفت: ما بر اساس تفکرات اسلامی و دینی که همواره به آن معتقد و پایبند هستیم به تحکیم روابط با کشورها و از جمله کشور لهستان مبادرت می ورزیم.

وی در ادامه به تفاهمنامه مقابله با جرائم سازمان یافته میان دو کشور اشاره کرد و اظهار داشت: با امضای این تفاهمنامه، مسیرهای خوبی برای مذاکره میان دو کشور و نیز پلیس جمهوری اسلامی ایران با پلیس لهستان فراهم شده است.

رئیس شورای امنیت کشور با اعلام اینکه برای تشکیل کمیته های تخصصی مشترک ضد تروریستی، قاچاق انسان و‌ قاچاق مواد مخدر از آمادگی لازم برخورداریم؛ مساله تروریسم در اروپا را مشکل بزرگی دانست.

وزیرکشور با ابراز نگرانی از گسترش تروریسم در همه کشورها افزود: برای برقراری صلح، امنیت و آرامش در کشورها بویژه در عراق و سوریه باید همکاری های جدی همه جانبه ای از سوی کشورها صورت بپذیرد.

هر چند این موضوع با همت مردم عراق و سوریه در آن کشورها در حال برطرف شدن است.رحمانی فضلی درباره مبارزه علیه قاچاق مواد مخدر هم گفت: لازم است تا همه کشورها همکاری لازم را داشته باشند چرا که این موضوع گریبانگیر همه کشورها شده است به خصوص اروپا.

اگر همکاری همه جانبه صورت نگیرد نمی توانیم موفق عمل کنیم .رحمانی فضلی در ادامه به تشکیل جلسه ای مشترک با کشورهای عضو بالکان و غرب اروپا مبنی بر پیگیری قاچاق مواد مخدر اشاره کرد و گفت: این جلسه با هماهنگی سازمان ملل، اواخر بهمن و یا اوایل اسفند سال جاری برگزار خواهد شد که امیدواریم کشور لهستان هم حضور یابد.

وی به پیوند تروریسم با قاچاق مواد مخدر در کشورها اشاره کرد و گفت: هم اینک تروریسم بخش عمده منابع خود را از طریق قاچاق مواد مخدر تامین می کند که این موضوع تهدیدات زیادی را ایجاد کرده است.

رئیس شورای امنیت کشور با تاکید بر تحکیم و تقویت روابط و تقویت با جمهوری لهستان و همکاری فی مابین در حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر گفت: باید در تبادل اطلاعات و انتقال تجربیات میان پلیس و دستگاه امنیتی دو کشور تلاش زیادی صورت پذیرد.

وزیر کشور تاکید کرد:‌ ایران بیشترین مبارزه را علیه قاچاق مواد مخدر را داشته است و البته در این راه، هزینه های انسانی و اقتصادی زیادی را پرداخت کرده است. چنانچه تاکنون سه هزار شهید را در مبارزه با مواد مخدر داده ایم.

رحمانی فضلی اظهار داشت: در حال حاضر 6 هزار تن مواد مخدر بطور سالانه تولید می شود و بیش از 5 هزار تن به کشورهای مختلف صادر می شود که ایران یکی از این کشورهاست.

وزیر کشور در پایان این دیدار به درگذشت رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی با انقلاب، رهبری و مردم عجین بود و زحمات زیادی را دوران حیات برای انقلاب اسلامی متحمل شد.

** زندگینامه مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی را با علاقه خوانده ام

«آنا ماریا آندرس» وزیر دفتر نخست وزیری جمهوری لهستان نیز در این دیدار از فرصت پیش آمده برای سفر به ایران ابراز خشنودی کرد و درگذشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام کشور را تسلیت گفت.

وی از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان فردی مهم در تاریخ سیاست ایران یاد کرد و اظهار داشت: با علاقه بسیار زندگینامه مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی را خوانده ام.

نماینده نخست وزیر در همکاری های بین الملل با اشاره به توسعه مناسبات اقتصادی بین دو کشور نیز گفت: در این امور دخالتی ندارم اما امیدوارم در زمینه اقتصادی تا سالهای آتی، شاهد روابط بهتری باشیم و بتوانیم روابط خوبی در امور اقتصادی برقرار کنیم.

وی با اشاره به راه اندازی خطوط ارتباطی میان ایران و لهستان ابراز امیدواری کرد تا ایجاد خطوط ارتباطی، رفت و آمد برای هیات های دولتی و توریست ها به کشور ایران براحتی انجام شود و توریست های لهستانی بتوانند از شهرهای ایران دیدن کنند.

آندرس همچنین از اقدام بعمل آمده در ایران، برای ترمیم و بازسازی آرامگاه لهستانی ها تشکر و از این اقدام جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.

نماینده نخست وزیر لهستان در همکاری های بین الملل، درباره مساله مبارزه علیه تروریسم هم گفت:‌ این مساله موضوع مهمی است که باید حتما دنبال شود.نماینده نخست وزیر لهستان در همکاری های بین المللی درباره همکاری سازمان ملل و دیگر کشورها در مبارزه با قاچاق مواد مخدر افزود: احساس من این است که این کشورها همکاری متناسبی در این زمینه با ایران نداشته اند و امیدوارم با برداشته شدن تحریم ها، همکاری ها در این زمینه گسترش یابد.113/111