به گزارش خبرگزاری رویترز، رن گوچیانگ (Ren Guoqiang) سخنگوی وزارت دفاع چین تاکید کرد، این قبیل اقدامات امریکا کمکی به صلح و ثبات در دریای چین جنوبی نمی کند.
امریکا اعلام کرد که این ناو در چارچوب عملیات موسوم به آزادی دریانوردی وارد دریای چین جنوبی شده است.
واشنگتن چین را به تلاش برای محدود کردن دریانوردی آزاد در دریای چین جنوبی متهم می کند. این در حالی است که دولت پکن بخش های زیادی از دریای چین جنوبی را متعلق به خود می داند و امریکا را به ماجرا جویی در این منطقه متهم می کند.
این بدان معنا است که امریکا در حال به چالش کشیدن ادعای مالکیت چین بر برخی جزایر در دریای چین جنوبی و ساخت جزایر مصنوعی برای گسترش حوزه دریایی است.
چین با برخی کشورهای حوزه دریای چین جنوبی در مورد مالکیت برخی جزایر از جمله اسپراتلی و پاراسل با فیلیپین و ویتنام اختلاف دارد.
به رغم درخواست های چین از این کشورها برای حل اختلافات از طریق گفتگو و برحذر داشتن امریکا از مداخله در این امور، واشنگتن به شکل مستقیم و یا تحریک کشورهای طرف منازعه با چین، درصدد بحران افرینی در دریای چین جنوبی است.
واشنگتن با بهره برداری از رای دیوان بین المللی داوری لاهه که ادعای چین را بر مالکیت بر جزایر مورد اختلاف با فیلیپین رد کرد درتلاش است با اعزام ناوهای خود به دریای چین جنوبی و نزدیک شدن به جزایر مصنوعی، این کشور را با چالش جدید دریایی مواجه کند.
هدف امریکا از این اقدام تقویت موضع کشورهایی است که با چین در دریای چین جنوبی اختلاف دارند. ماجرا جویی امریکا با اعزام پی در پی ناوهای خود به دریای چین جنوبی و آبهای پیرامونی شبه جزیره کره در حالی است که واشنگتن در تلاش است نظر مساعد پکن را برای همکاری جهت متوقف کردن ازمایشهای موشکی و هسته ای کره شمالی جلب کند.
بنابراین اعزام ناو به دریای چین جنوبی از دو منظر قابل توجه است اول آنکه ژنرالهای امریکایی برنامه های خود را بر کاخ سفید دیکته می کنند و دریا سالار «هری هریس» فرمانده ناوگان آمریکا در منطقه شرق آسیا، سیاستها و برنامه های واشنگتن در دریای چین جنوبی را تدوین و اجرا می کند.
وضعیتی که از دیدگاه پکن بسیار نگران کننده است. به همین دلیل چین از امریکا خواستار برکناری هری هریس شده است. دوم انکه امریکا با اعزام ناوهای خود به منطقه درتلاش است مانع از فروکش کردن بحران و ناامنی در دریای چین جنوبی و آبهای پیرامونی چین شود.
هدف واشنگتن از پی گیری این سیاست تقویت موقعیت نظامی خود در منطقه به بهانه مقابله با تهدیدات کره شمالی و همچنین به اصطلاح حراست از دریانوردی آزاد است که از دیدگاه چین تنش زا است.
درواقع امریکا با دامن زدن به التهابات امنیتی در دریای چین جنوبی و ابهای پیرامونی کره شمالی نشان می دهد که به هیچ عنوان خواهان حل بحران منطقه در ابعاد مختلف آن نیست.113/110
بیشتر بخوانید:
هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل
چین درباره معاملات تسلیحاتی تایوان و آمریکا هشدار دادپرواز بمبافکن آمریکا بر فراز دریای شرقی چین و هشدار پکن