ایران پرس- فرمانده نیروی دریایی چین به استرالیا درخصوص ایجاد تنش و اخلال گری در دریای چین جنوبی هشدار داد.

به گفته «شن جین لونگ» استرالیا نباید با تحرکات نادرست خود سبب بروز چالش و تنش در دریای چین جنوبی شود. وی افزود، چین اجازه نمی دهد کشورهای بیگانه در دریای چین جنوبی صلح و ثبات را به مخاطره بیاندازند و بهتر است استرالیا برای تحقق این هدف با پکن همکاری کند.

موقعیت جغرافیایی دریای چین جنوبی

دریای چین جنوبی بخشی از اقیانوس آرام است که مساحتی در حدود سه و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تایوان را در بر می‌گیرد و بعد ازپنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است که صدها جزیره کوچک را شامل می‌شود.

این مجمع الجزایر کوچک که «اسپراتلی» و «پاراسل» نام دارد، از دهه 1970 به بعد محل اختلافات چین با همسایگان خود از جمله فیلیپین و ویتنام بوده است.

با وجود اینکه این جزایر عمدتا کوچک و خالی از سکنه می‌باشد، اما احتمال وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در این منطقه و قرار گرفتن در شاهراه ارتباطی،  باعث تداوم اختلافات میان این کشورها شده است.

دریای چین جنوبی 

از اینرو خط قرمز چین در مناطق  پیرامونی این کشور امنیت و ثبات در دریای چین است. در سالهای اخیر اختلافاتی در مورد مالکیت دریای چین جنوبی با  کشورهای حوزه ان با چین ایجاد شده است و این فرصت  مناسبی را برای امریکا جهت مداخله در امور وضعیت دریای چین جنوبی ایجاد کرده است تا از این طریق دولت پکن را تحت فشار بیشتری قرار دهد.

در این شرایط انچه بیشتر برای چین نگران کننده است تلاش امریکا برای ایجاد اتحاد منطقه ای متشکل از هند و استرالیا است تا با حمایت از موضع کشورهایی که با چین در دریای چین جنوبی اختلاف دارند به التهاب افرینی امنیتی در منطقه دامن بزنند.

«تد گالن کارپنتر» کارشناس مسایل بین الملل معتقد است: 

اوضاع خطیر و پرتنشی که بر دریای چین جنوبی حاکم است ظاهرا بیش از پیش رو به وخامت می رود. پیش بینی حوادث ناگوار بیش تر با تکیه بر گزارشاتی صورت می گیرد که از تصمیم آمریکا و متحدان ان به افزایش شمار کشتی های نظامی و هواپیماهای گشت زنی در این منطقه بی ثبات خبر می دهند.

پس از سال 2001 استرالیا تحت پوشش به اصطلاح سیاست مقابله با تروریسم امریکا تلاش کرد تا نقش ژاندارمی را در منطقه جنوب شرق اسیا برعهده بگیرد که با مخالفت مالزی و اندونزی روبرو شد. اکنون نیز که دولت استرالیا  به دنبال نقش افرینی نظامی در منطقه است می کوشد از طریق همکاری با امریکا و استفاده از فرصت تنشهای نظامی بوجود امده میان چین با امریکا و سایر کشورهای منطقه اهداف خود را محقق کند.

 امنیت و ثبات در دریای چین جنوبی

«ژوان زونگ زه» معاون رییس پژوهشگاه ملی مسایل بین المللی چین نیز می گوید:

با توجه به اینکه برخی کشورها که خود را برخوردار از حمایت های کافی می دانند، احتمالا در ابعاد گسترده‌تری در دریای جنوبی به نقض حقوق چین دست می زنند که دولت پکن باید با آن مقابله قاطعانه کند.

در هر حال، انگونه که روزنامه مردم چین مدعی شده است استرالیا به دنبال اعزام دستکم شش کشتی و هزار و 200  نظامی  به  دریای چین جنوبی است که اقدامی بی سابقه در 40 سال گذشته محسوب می شود و این می تواند پایه و اساس یک بحران فراگیر در این منطقه باشد. زیرا چین نگران ان است که برخی کشورهای متحد امریکا دست به تنش و مناقشات نیابتی بزنند. 111/135

نویسنده : مجید وقاری 

بیشتر بخوانید : 

گشت زنی جنگنده های چین بر فراز دریای چین جنوبی

 واکنش چین به تحرکات ناوشکن آمریکایی در دریای چین جنوبی

مذاکرات چین و ژاپن برای حل اختلافات در دریای چین شرقی

هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل

 

دریای چین جنوبی 
 امنیت و ثبات در دریای چین جنوبی