ایران پرس- چین درباره مالکیت جزایر«دیائویو» در دریای چین شرقی به ژاپن هشدار داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین از ژاپن خواست در کتب آموزشی مدارس این کشور، دیدگاه تاریخی صحیحی را اتخاذ و از تحرکات در این جزایر جلوگیری کند.

هوا چون اینگ" سنخگوی وزارت امور خارجه چین"

 

ژاپن روز جمعه با ارسال دستورالعمل جدید آموزشی به مدارس این کشور، جزایر "دیائویو" را جزو قلمرو این کشور تعریف کرده است.

"لو کانگ" سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: چین قطعا از حاکمیت ارضی خود دفاع می کند و هرگونه تلاش برای نقض حاکمیت چین در جزایر دیائویو بیهوده خواهد بود.

وی از ژاپن خواست تاریخ را تحریف نکند و آموزه های درست را به دانش آموزان منتقل کند تا این مشکل از بین برود.

جزایر دیائویو در دریای چین شرقی  شامل هشت جزیره سنگی - صخره ای به مساحت هفت کیلومتر مربع است که از مراکز مهم ماهیگیری در منطقه بشمار می رود.

با وجود آنکه جزایر دیائویو از نظرسکونت ارزشی ندارند، اما برای دولت چین تسلط بر جزایر دیائویو که مرزهای دریایی این کشور را بیش از پیش به تایوان نزدیک می کند، بسیار راهبردی است.

علاوه بر این، ذخایرموجود آبی در این جزایر به لحاظ اقتصادی برای چین بسیارحایز اهمیت است.

برهمین اساس مقامات پکن بر اساس اسناد و مدارک دراختیار خود همواره ادعای مالکیت دائمی بر این جزایر را مطرح می کنند. 

درمقابل دولت ژاپن ضمن حفظ تلاش های دیپلماتیک و حقوقی برای احقاق حقوق مورد ادعای خود در مالکیت برجزایر دیائویو در داخل این کشور هم تلاش دارد با گنجاندن این مسئله مورد اختلاف با چین در کتب درسی،ضمن تاکید بر مالکیت خود براین جزایر، به نوعی تفکر ضد چینی را داخل جامعه ژاپن حفظ کند.   

«لیو جیانگ یونگ»  Liu Jiang Yong کارشناس مسائل ژاپن در دانشگاه "چینگ هوا" چین می گوید،"سیاستمداران ژاپنی  برای استفاده ابزاری از جزایر مورد اختلاف با چین به طور گسترده تلاش می کنند تا احساست ضد چینی را در جامعه ژاپن زنده نگه دارند و خود به قهرمان ملی تبدیل شوند".

دولت ژاپن براین عقیده است که جزایر دیائویو به مسئله راهبردی در فضای رقابت و اختلاف با چین تبدیل شده است که هر گونه موضع تعدیلی در این زمینه بر خلاف منافع ومصالح کلان آن کشور است.البته باید توجه داشت که آمریکا همواره به عنوان بازیگری فرامنطقه ای و مداخله جو در روندها و اختلافات منطقه ای به تنش در روابط چین و ژاپن در راستای استراتژی کلان امنیتی خود برای مهار پکن دامن زده و با حمایت از موضع توکیو بر شدت این تنش ها افزوده است.

"رائول پدروزو"(Raul Pedrozo) از کارشناسان نظامی در آمریکا می گوید، آمریکا باید حاکمیت ژاپن را بر جزیره دیائویو که در این کشور به سنکاکو معروف است، به رسمیت بشناسد و معاهده دفاعی ژاپن و ایالات متحده را به این نقطه گسترش دهد.

براساس سیاست واشنگتن در دوره «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای توسعه فروش تسلیحات و دریافت هزینه از کشورهای متحد خود برای قرار گرفتن درچترامنیتی این کشور، حفظ منازعه در روابط پکن و توکیو با هدف ایجاد احساس نیاز بیشتر برای ژاپن به منظور مطالبه حمایت سیاسی و نظامی کاخ سفید دراین تنش در شرق آسیا است.  113/110

نویسنده: محمدحسین محمدی

بیشتر بخوانید:

       ژاپن تایمز : پیام سانچی، لزوم همکاری نزدیک چین و ژاپن درباره مسائل دریایی است

مذاکرات چین و ژاپن برای حل اختلافات در دریای چین شرقی

ژاپن تایمز: نشانه های بهبود روابط میان چین و ژاپن

هوا چون اینگ" سنخگوی وزارت امور خارجه چین"