ایران پرس- وزارت خارجه کره شمالی با صدور بیانیه‌ای هشدار داد، در صورت ادامه اقدامات «تحریک‌آمیز» آمریکا ضد پیونگ یانگ، درخصوص تدابیر اعتمادسازی که تاکنون مقابل آمریکا اجرایی کرده ، تجدید نظر میکند.

در بخشی از این بیانیه وزارت خارجه کره شمالی با اشاره به درخواست کشورهای غربی برای برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی برنامه موشکی کره شمالی، آزمایش موشکی اخیر آمریکا را «اقدامی تحریک‌آمیز» خوانده  که با هدف اعمال فشار به پیونگ‌یانگ انجام شده است.

آمریکا هفته گذشته موشک بالستیک قاره‌پیما را آزمایش کرد.

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از ژوئن 2018 تاکنون سه بار در سنگاپور، ویتنام و مرز مشترک کره شمالی و جنوبی دیدار کرده‌اند اما مذاکرات دو طرف هنوز به نتیجه نرسیده و متوقف شده است.

جدیدترین دور مذاکرات کره شمالی و آمریکا نیز هفته گذشته در سوئد بدون نتیجه ای به پایان رسید.

هشدارتازه کره شمالی به آمریکا درباره تجدید نظر در برنامه های اعتماد ساز خود در صورت تداوم تحریم های آمریکا به عامل بسیار مهمی اشاره دارد که اصلی ترین مانع بر سر نتیجه بخشی گفتگوهای پیونگ یانگ و  واشنگتن است که در بیش از یکسال مذاکرات انان را ناکام کرده است.

برغم آنکه در سه دور دیدار و مذاکره رهبران آمریکا و کره شمالی علاوه بر عدم لغو تحریم ها ضد این کشور، کاخ سفید با زیاده خواهی و اقدامات تحریک آمیز عملا بیش از گذشته بر برنامه های اعتماد زدای خود افزوده است اما باز هم کره شمالی حاضر شد هفته گذشته در مذاکرات با نمایندگان آمریکا در سوئد حضور پیدا کند که طبق پیش بینی ها مجددا با کارشکنی طرف آمریکایی در عمل به تعهدات خود برای برداشتن تحریم ها این دور از گفتگوها بی نتیجه پایان یافت.

این دیدگاه وجود دارد که با توجه به بدعهدی آمریکا برای لغو تحریم با وجود انجام تعهدات کره شمالی مطابق با توافق اون و ترامپ در سنگاپور و همچنین بی نتیجه بودن دو دور گفت وگو پس از آن،  مذاکرات سوئد در فهرست اخرین فرصت های کاخ سفید برای جلوگیری از شکست قطعی و دائمی مذاکرات قرار دارد.

به خصوص آنکه رهبر کره شمالی به ترامپ تا پایان سال ۲۰۱۹ فرصت داده که با تغییر در رویکرد خود در قبال روند خلع سلاح هسته ای  شبه جزیره کره، شرایط کنونی برای حل اختلافات و تنش ها را غنیمت بداند.

به نظر میرسد با توجه به فشارهای موجود بر ترامپ با توجه به جدی تر شدن مسئله استیضاح وی و تنش های کاخ سفید و کنگره؛ فعلا پرونده کره شمالی برای رییس جمهوری آمریکا که در مخمصه استیضاح گرفتار شده است اولویت ندارد و ممکن است مذاکرات با کره شمالی برای یک دوره میان مدت از دستور کار سیاست خارجی آن کشور به عنوان یک مسئله راهبردی خارج شود.118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

شکست مذاکرات هسته ای آمریکا و کره شمالی/ تحلیل

کره‌شمالی مذاکرات هسته‌ای با آمریکا را متوقف کرد

ورود هیات مذاکره‌کننده کره شمالی به سوئد برای مذاکره با آمریکا/ تحلیل