"ری یونگ هو" گفت: در صورتی که آمریکا تحریمهای پیونگ یانگ را لغو نکند، کره شمالی ممکن است آزمایشهای تسلیحاتی و دیگر فعالیتهای توسعه ای خود را در عرصه موشکی و هسته ای از سر بگیرد.
وی افزود: کره شمالی هم آماده گفت و گو بدون قید و شرط و هم آماده رویارویی با آمریکاست.
این مقام کره شمالی همچنین با انتقاد از "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا وی را "گیاه سمی دیپلماسی آمریکا" نامید و تاکید کرد: پیونگ یانگ این رؤیای پوچ آمریکا را که تحریم ها موجب تغییر رفتار پیونگ یانگ خواهد شد، نقش بر آب خواهد کرد.
این سخنان وزیر امور خارجه کره شمالی، یکی از صریح ترین و شدیدترین موضع گیری های این کشور در ماههای اخیر و نشانه دیگری از بن بست مذاکرات پیونگ یانگ با واشنگتن پس از سه دیدار سران آمریکا و کره شمالی است.
سخنان ری یونگ هو نشان می دهد پیونگ یانگ که در یکسال گذشته گام های اعتماد ساز قابل توجهی برداشته است، قبل از برداشتن هر گام تازه می خواهد طرف آمریکایی نیز سیاست تحریمی خود ضد کره شمالی را تعدیل کند.
ادبیات وزیر امور خارجه کره شمالی این احتمال را افزایش می دهد که پیونگ یانگ ممکن است در صورت ادامه بدعهدی های آمریکا، در عرصه موشکی و هسته ای گامهای تازه بردارد.
"اسکات سیمون" روزنامه نگار آمریکایی می گوید: کیم جونگ اون رهبر کره شمالی نوعی ضرب الاجل برای آمریکا برای ملایم کردن موضع خود در خصوص خلع سلاح هسته ای و لغو تحریم ها تا پایان امسال تعیین و تهدید کرده است در غیر این صورت کره شمالی ممکن است کاملا از مذاکرات خارج شود.
این تحلیلگر آمریکایی می گوید دور از ذهن نیست که تنش ها بین دو کشور افزایش یابد.
سال آینده میلادی احتمالا تنش ها افزایش خواهد یافت چون "ترامپ" و "کیم" برای مدیریت روابط دوجانبه در بحبوحه داغ شدن مبارزات انتخاباتی آمریکا و نامعلوم بودن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، سخت به تقلا خواهند افتاد.
این شرایط برای ترامپ رییس جمهور آمریکا که از موضوع کره شمالی به عنوان دستاوردی برای خود یاد می کند و سعی دارد اوضاع را عادی جلوه دهد واقعیتی دردناک است.
بخصوص اینکه ترامپ در فصل رقابتهای انتخاباتی آمریکا نمی خواهد موضوع کره شمالی برای او دردسر ساز شود.
از همین رو ترامپ در ماههای اخیر به رغم چند آزمایش موشکی کره شمالی، همواره در مقابل این کشور لحنی آشتی جویانه اتخاذ کرده است.
با این حال اگرچه دولت آمریکا درصدد آرام نشان دادن تحولات پیرامون کره شمالی است اما رفتار پیونگ یانگ از جمله چند آزمایش موشکی پی در پی در هفته های اخیر و تند شدن لحن مقامات این کشور گویای این واقعیت است که کره شمالی خواستار اقدام عملی کاخ سفید است و نه نمایش های تکراری.
از همین رو، می توان سخنان وزیر امور خارجه کره شمالی را اتمام حجتی به آمریکا و انداختن توپ به زمین این کشور قلمداد کرد.
نویسنده: محمود بلند اختر
بیشتر بخوانید:
تاکید آمریکا بر تداوم تحریمها علیه کره شمالی؛ بازگشت به نقطه صفر/ تحلیل
پیونگ یانگ: سیاست آمریکا گانگستری است
138/118