ایران پرس - یوروپل (پلیس اروپا) ضمن اشاره به آسیب دیدن دهها هزار سامانه رایانه‌ای در سراسر جهان در حمله هکری اخیر نسبت به افزایش چشمگیر تعداد قربانیان با آغاز فعالیت‌های کسب و کار در هفته جاری هشدار داد.

این باج افزار به نام واناکرای WannaCry رایانه ها را قفل می‌کند، مانع از دسترسی به اطلاعات می‌شود و با نمایش پیامی روی صفحه کامپیوتر درخواست پول اینترنتی (بیتکوین) می‌کند.

«راب وینرایت»، مدیر یوروپل روز یکشنبه اعلام کرد که آخرین برآوردها نشان می‌دهد که بیش از 200 هزار دستگاه رایانه در 150 کشور جهان قربانی شده اند، بسیاری از این قربانیان، کسب و کارها و شرکت‌های بزرگ هستند و این احتمال وجود دارد که با آغاز فعالیت‌های کسب و کار، تعداد رایانه‌های آسیب‌دیده به‌شدت افزایش یابد.

راب وینرایت، مدیر یوروپل

به گفته وی، هرگز قبلاً چنین حمله سایبری را مشاهده نشده است.

هشدار یوروپل درباره گسترش دامنه حملات سایبری که این بار به صورت حمله جهانی یک باج افزار نمود پیدا کرده، نشان دهنده گسترش و نیز اهمیت روزافزون فضای سایبری در جهان و نیز آسیب پذیری فزاینده نهادها و افراد در برابر حملات سایبری و هکری است.

هکرها و متخصصان جنگ های سایبری با استفاده از تجهیزات نرم‌افزاری می‌توانند محرمانه ترین اطلاعات نهادهای اقتصادی، تجاری، صنعتی، نظامی و امنیتی دست یافته، کنترل سامانه های تسلیحاتی را به دست گرفته، به آنها آسیب وارد نموده، ازکار انداخته یا حتی آنها را منهدم سازند.

هم چنین با حملات سایبری می‌توان تاسیسات و زیرساخت‌های غیرنظامی را از کار انداخت و شبکه‌های برق، راه‌آهن، خطوط لوله نفت،‌ خطوط هوایی، سیستم‌های حمل و نقل یا بازارهای مالی را قطع کرد.

حملات سایبری

در عین حال حمله هکری اخیر که در نوع خود بی سابقه تلقی می شود نشان داد که هکرها با گذر از فراز مرزها می توانند حملات خود را در نقاط مختلف جهان وبه نهادها و موسسات متنوعی صورت دهند.

در حمله هکری اخیر که از روز جمعه آغاز شد، هکرها توانستند سامانه‌های رایانه‌ای بانک‌ها، بیمارستان‌ها و نهادهای دولتی در بیش از 150 کشور جهان را آلوده کنند.

ظاهراً این باج افزار با استفاده از نقاط ضعف رایانه‌هایی که با سیستم عامل‌های قدیمی ویندوز مانند ایکس‌پی کار می‌کرده‌اند، توانسته است در شبکه‌های رایانه‌ای نفوذ کند.

این بزرگترین حمله با یک بدافزار باج‌گیر در جهان به شمار می‌رود.

مسلما دامنه و تاثرات این حملات، مدتها تاثیر گذار بوده و منجر به اختلال جدی در فعالیتهای روزمره تجاری، اقتصادی و انواع تعاملات مالی می شود.

کما اینکه برخی شرکت‌ها و دولت‌های آسیایی روز دوشنبه اعلام کردند که حمله اخیر باج افزار، اختلالات زیادی را در فعالیت‌های آنها به وجود آورده و انتظارمی رود تا با توجه به بازگشت کارکنان و آغاز چک کردن ایمیل‌های خود، تعداد قربانیان این حمله هکری به‌شدت افزایش یابد.

هرچند حمله اخیر این باج افزار بیشتر دارای ماهیت مالی و اقتصادی است و هکرها در قبال خنثی کردن آن، تقاضای مقادیر مشخصی پول کرده اند، اما در عین حال این حمله هکری که خود نوعی حمله سایبری محسوب می شود، نشان دهنده جهان شمولی اقدامات خصمانه سایبری و درعین حال تاثیرگذاری فزاینده آن است.

اهمیت جنگ سایبری در رویارویی های اینده جهان

در واقع در برهه کنونی و تا آینده قابل پیش بینی، جنگ سایبری در عرصه رویارویی جهانی از اهمیت روز افزونی برخوردار شده است.

کشورهای بزرگ جهان بویژه آمریکا، روسیه و چین، مدام رقبای خود را متهم به انجام انواع حملات سایبری به نهادها وتاسیسات خود می کنند.

این حملات بیشتر با هدف دستیابی به اطلاعات حساس بویژه در باره ابعاد صنعتی و نظامی وسیاسی، خرابکاری در تاسیسات کشور رقیب ویا شنود مکالمات و یا با انگیزه های مالی صورت می گیرد.

با این حال ضررها و خسارات ناشی از این گونه حملات محدود به کشور خاصی نیست و اکنون همه کشورها کم و بیش در معرض تبعات جدی حملات سایبری هستند.

کما اینکه ده‌ها نهاد و سازمان از کشورهای مختلف جهان از جمله بریتانیا، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، روسیه، اوکراین، تایوان و ویتنام در حمله هکری اخیر آسیب دیدند.116/112

بیشتر بخوانید:

هشدار یوروپل درباره افزایش بی سابقه تهدیدهای تروریستی/تحلیل

هشدار رئیس یوروپل در مورد آسیب پذیری بیشتر بریتانیا پس از برگزیت / تحلیل

راب وینرایت، مدیر یوروپل
حملات سایبری