یونیسف بر لزوم توقف حملات عربستان به یمن به ویژه حملاتی که کودکان را هدف قرار می دهد، تاکید کرد. این در حالی است که ۱۴ سازمان بینالمللی نیز در نشستی در لندن درباره وخامت بحران انسانی یمن هشدار دادند.
در این راستا، "کمبرلی براون"، مسئول سیاستهای بشردوستانه کمیته جهانی صلیب سرخ خواهان توجه بیشتری به یمنیها شد که با بدترین بحران انسانی در جهان روبه رو هستند.
وی افزود: 85 هزار کودک به علت جنگ یمن و پیامدهای آن جان خود را از دست دادهاند و اثرات سوء تغذیه به شدت بیشتر میشود. براساس گزارش سال 2018 سازمان ملل، یمن با بزرگترین بحران انسانی در جهان روبه رو است.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است. این در شرایطی است که ائتلاف سعودی در سایه کارشکنی های خود در توافقنامه صلح سوئد و عمل نکردن به تعهداتش در این توافقنامه جهت اجرای آتش بس در برخی از مناطق یمن از جمله الحدیده بر حملات خود بر یمن افزوده است.
جنگندههای رژیم سعودی در روزهای اخیر بر شدت حملات خود به صنعا پایتخت یمن افزوده اند که به خاک و خون کشیده شدن صدها یمنی دیگر انجامیده است.
براساس توافق استکهلم سوئد که ششم دسامبر 2018 میان طرف های یمنی منعقد شد، قرار بود آتشبس از 18 دسامبر گذشته، در شهر الحدیده اجرایی شود، اما ائتلاف متجاوز سعودی و مزدورانش هر روز آتش بس را نقض می کنند.
علیرغم تاکیدات بین المللی بر اجرایی شدن توافق استکهلم، جنایات ائتلاف متجاوز سعودی در یمن ادامه یافته است. اقدامات خشونت بار ائتلاف متجاوز سعودی علیه مردم یمن از جمله کودکان مصداق بارز جنایت علیه بشریت و نسلکشی است.
بدون تردید جنایات مستمر ائتلاف سعودی در یمن نتیجه حمایتهای آمریکا و ضعف سازمان ملل است. رفتار انفعالی سازمان ملل باعث شده است تا عربستان بدون نگرانی از هرگونه بازخواستی جنایاتش علیه کودکان یمنی را تداوم بخشد.
تبعات سیاست انفعالی سازمان ملل در قبال جنگ یمن
بدلیل سیاست انفعالی سازمان ملل است، که نهادهای این سازمان که در زمینه حقوق کودکان فعال هستند، نظیر کمیته حقوق کودکان ملل متحد و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) تاکنون نتوانسته اند راهکاری را جهت بازداشتن آل سعود از جنایاتش علیه کودکان یمنی اتخاذ کنند و تنها به ارائه آمارهایی درباره جنایات عربستان علیه مردم یمن اکتفا کرده اند.
تجاوزات عربستان به یمن به ویژه به بندر استراتژیک الحدیده بدون توجه به قوانین بین المللی و به رغم هشدار سازمان ها و نهادهای بین المللی حقوق بشری درباره خطر مرگ میلیون ها انسان در یمن، ادامه دارد.
ائتلاف سعودی که طی ماههای اخیر نتوانسته موفقیتی در نبردهای میدانی کسب کند، حمله به اهداف غیرنظامی و مردم یمن را در دستور کار قرار داده و در این مسیر از حمایت های گسترده و همه جانبه آمریکا برخوردار بوده است.
آمریکا افزون بر تایید این اقدام تجاوزکارانه با در اختیار قراردادن کمک های گسترده نظامی به عربستان نقش خود را در ایجاد بدترین بحران انسانی در سطح جهان به خوبی نمایان ساخته است که چنین رفتاری اعتراضات افکارعمومی در آمریکا را بر انگیخته است.
در این زمینه "برنی سندرز" سناتور آمریکایی با انتقاد شدید از رژیم سعودی گفت: عربستان سعودی با بمباران شبکه فاضلاب یمن باعث شیوع وبا در این کشور شده است.
سندرز افزود: "جنگ یمن باید متوقف شود و باید به جای بمب، کمکهای انسانی به این کشور ارسال شود و سزاوار نیست که آمریکا از جنگ خونینی که عربستان در یمن به پیش میبرد حمایت کند. سندرز در ادامه خبر داد که طرح توقف حمایت آمریکا از جنگ ائتلاف به رهبری عربستان سعودی علیه یمن بار دیگر در نهادهای قانونگذاری در آمریکا پیگیری میشود."
در این شرایط بنظر می رسد افکارعمومی جهان در انتظار اقدام عملی جامعه بین المللی برای پایان دادن به جنگ و کشتار در یمن است. پایان بخشیدن به فاجعه انسانی در یمن مسئولیتی تاریخی برای جهان امروز است.
ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان طی حدود چهار سال گذشته به رغم محکومیتهای متعدد جهانی، ذرهای از اقدامات ضد بشری خود در یمن نکاسته و با هدفگیری و کشتار مردم و کودکان یمنی، این کشور را به سمت یک فاجعه انسانی سوق داده است.
نویسنده: بیژن نجفی
116/117
بیشتر بخوانید:
یونیسف: بیش از 6 هزار کودک یمنی در جنگ کشته یا زخمی شده اند
گزارش: وضعیت اسفناک انسانی در یمن
المشاط: عربستان نمیخواهد جنگ یمن متوقف شود