به گزارش پرس تی وی، ایالت راخین در بخش شرقی کشور میانمار از 9 اکتبر سال جاری میلادی (2016) تا کنون صحنه درگیرهای نظامی بوده است.
این درگیریها به کشته شدن 9 نفر از نیروهای پلیس این کشورمنجر شد و دولت میانمار مسلمانان روهینگیا را به دست داشتن در این حملات متهم کرد.
در این میان صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) با انتشار بیانیهای خواستار از سرگیری کمک رسانی به مردم این منطقه و لغو تمامی ممنوعیتها و محدودیتهای اعمال شده برای صاحبان تمامی مشاغل دراین منطقه شد تا بتوانند به دور از هیچ مشکل و معضلی با فرزندان و اعضای خانواده خود دیدار کنند.
این در حالی است که ارتش میانمار با اعلام این منطقه به عنوان "منطقه عملیاتی" مانع از ارائه کمک رسانی به مردم این منطقه شد و در نتیجه به خبرنگاران خارجی و بازدیدکنندگان اجازه ورود به ایالت راخین و بازدید از آن داده نشد.
اما گزارشهای رسیده از سوی دیده بانان حقوق بشر و ساکنان ایالت راخین در شرق میانمار حاکی از تداوم کشتارمسلمانان، تجاوز به عنف و بازداشتهای غیرقانونی آنهاست.
در حالیکه برنامه جهانی غذا دستور آغاز توزیع نخستین محموله مواد غذایی برای حدود 6500 نفر از ساکنان این منطقه را صادر کرده است اما، دهها هزار نفر از مردم منطقه شرق میانمار از زمان اغاز حملات نظامی از دسترسی به مواد غذایی و سایر نیازهای اولیه و ضروری محروم ماندهاند.
توزیع این محمولههای غذایی پس از بازدید چندین دیپلمات و مقام عالیرتبه سازمان ملل متحد در هفته گذشته صورت گرفت. این مقامات خواستار از سرگیری کمک رسانی به مردم محروم ایالت راخین و بررسی پیرامون حقوق تضییع شده آنان بودند.
از زمان استقلال میانمار در سال 1984 بوداییهای افراطی در این کشور همواره مسمانان را مورد آزاد و اذیت قرار داده و موجب مهاجرت آنها شدهاند.
سازمان ملل میگوید مسلمانان روهینگیا یکی از اقلیتهایی در جهان هستند که بیشترین آزارها را تحمل میکنند. بیشتر مسلمانان روهینگیا برای نجات جان خود به کشورهای تایلند، اندونزی و مالزی فرار میکنند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان بارها از کشورهای همسایه میانمار خواسته است مسلمانان روهینگیا را بپذیرند.
یک میلیون و 300 هزار مسلمان روهینگیا در میانمار زندگی میکنند اما دولت این کشور از اعطای حق شهروندی به آنان خودداری میکند.
مسلمانان روهینگیا همچنین با محدودیتهای تردد، ازدواج و فرصتهای اقتصادی مواجه هستند.