دبیرکل سازمان ملل متحد با استناد به ادعای سعودی ها عنوان کرد دو پرتاب‌گر موشک ضد تانک، ظاهرا ساخت ایران هستند.

به گزارش ایران پرس به نقل از رویترز، «آنتونیو گوترش» در گزارشی محرمانه به شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد که طبق یافته نیروهای سعودی، برخی پرتاب‌ گرهای موشک ضد تانک که یمنی ها استفاده می کنند، ساخت ایران است.

دبیر کل سازمان ملل در این گزارش مدعی شده است که دو موشک ضدتانک کشف شده توسط ارتش سعودی ظاهرا در سال 2016 و 2017 در ایران ساخته شده اند.

گوترش در عین حال این یافته ها را که از سوی سعودی ها ارائه شده دلیلی برنقض قطعنامه ژانویه 2016 سازمان ملل در ممنوعیت صادرات تسلیحات به یمن ندانست.

در همین حال؛ «ژیل گوتییه» سفیر سابق فرانسه در یمن در مصاحبه جدید خود گفته است: همه و بیشتر از دیگران، آمریکایی ها می دانند که ایران در یمن حضور ندارد اما واشنگتن در این مساله، نگرانی های خود را درخصوص نظام سعودی دنبال می کند.  

گوتییه در پاسخ به این پرسش که نیروهای انصارالله از کجا اسلحه می آورند، گفت: برخی قبایل یمنی در سال های حدود 2008، پدافند هوایی داشتند.

جمهوری اسلامی ایران همواره هرگونه کمک نظامی و ارسال سلاح به نیروهای یمنی را رد کرده و خواستار آن شده است که در این زمینه به جای شواهد ساختگی و اظهارات تبلیغاتی، مستندات قابل اثبات ارائه شود.

ایران همچنین پیش از در نامه‌ای مستقیم، خطاب به گوترش گفته بود که این کشور «نه سیاست ارسال سلاح به یمن و یا ساخت تسلیحات در داخل این کشور را دارد و نه در پی چنین کاری رفته است.» 114/118

بیشتر بخوانید:

ادعای تکراری هیلی: ایران با نقض قطعنامه های سازمان ملل به یمن سلاح فرستاده‌است

واکنش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ادعای موشکی «نیکی هیلی»

اتهام سازی عربستان علیه ایران؛ جریانی که عربستان را رسواتر می کند/تحلیل

 

 

 

 

 

 

۰۸ آذر ۱۳۹۷, ۰۹:۴۳ تهران