ولیعهد سعودی در شرایطی وارد قاهره، پایتخت مصر شد، که سفر دوره‌ای وی به شمال آفریقا با مخالفت گسترده مردم، فعالان مدنی، احزاب و سیاست‌مداران مستقل مواجه شده است.

به گزارش پارس‌تودی؛ «محمد بن سلمان» روز سه‌شنبه در شرایطی وارد قاهره پایتخت مصر شد که بیش از صد روزنامه‌نگار مصری بیانیه‌ای امضا و در آن مخالفت خود را با سفر ولیعهد سعودی اعلام کردند.

روزنامه‌نگاران مصری اعلام کردند، رژیم سعودی آزادی‌ها را سرکوب می‌کند و با حمایت آمریکا مرتکب اعمال جنایتکارانه منافی حقوق بشر می‌شود و رژیم‌های منطقه را به زیر پا گذاشتن ارزش‌ها و سرکوب آزادی‌ها تشویق می‌کند.

روزنامه نگاران مصری، تاکید کردند جای بن سلمان نه در قاهره بلکه در جایگاه متهمان در دادگاهی بین‌المللی است.

درهمین حال؛ در مصر جنبش مدنی دموکرات شامل 9 حزب، مخالفان و شخصیت‌های سرشناس سیاسی با به راه انداختن پویشی با عنوان ”لا اهلا و لا سهلا“ (خوش نیامدی) اعتراض خود را به سفر ولیعهد سعودی به دولت قاهره نشان دادند.

«دهها کاربر توییتری در مصر در آستانه سفر «محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان به کشورشان، به او لقب «أبومنشار (پدر اره) دادهند. 

همزمان با شروع سفرهای دوره‌ای ولیعهد عربستان به چند کشور از جمله مصر، الجزایر، تونس و موریتانی در شمال آفریقا، که اولین سفر خارجی وی پس از قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی به شمار می‌رود،  اعتراض و درخواست‌ها برای ممانعت از ورود محمد بن سلمان به این کشورها آغاز شده است.

مردم تونس به همراه اتحادیه وکلا، هنرمندان، سازمان‌های مدنی، احزاب و فعالان حقوقی به سفر ولیعهد سعودی به تونس اعتراض کردند.

اعتراض تونسی‌ها به‌سفر «محمد بن سلمان»

اتحادیه وکلای تونس تهدید کرده است که پرونده جنایات رژیم سعودی در یمن را به دادگاه‌های بین‌المللی می‌کشاند.

مخالفت وکلای تونسی با سفر بن سلمان به تونس

اتحادیه روزنامه‌نگاران تونس نیز در نامه‌ای به «الباجی قاید السبسی» (Beji Caid Essebsi) رئیس جمهوری این کشور به جنایات جنگی و ضد بشری رژیم سعودی علیه ملت یمن اشاره و تاکید کردند، سفر بن سلمان با هدف پاک کردن پرونده خونین او و دست داشتن وی در جنایات وحشیانه‌ای صورت می‌گیرد که آخرین آن قتل «جمال خاشقجی» است.

«عبدالرزاق مقری» رئیس جنبش جامعه صلح «حمس» بزرگترین حزب اسلامی الجزایر، نیز گفت شرایط کنونی به الجزایری‌ها اجازه نمی‌دهد از ولیعهدعربستان استقبال کنند.

به گفته عبدالرزاق مقری، بن سلمان در جنگ یمن دست دارد و مسئول کشتار شمار زیادی از کودکان و غیر نظامیان یمنی همچنین زندانی شدن بسیاری از عربستانی‌های بی‌گناه، روشنفکران، حقوقدانان و روحانیان مستقل است و آخرین جنایت او هم جنایت قتل جمال خاشقجی به روش داعشی‌هاست.

حزب رفاه موریتانی نیز در بیانیه‌ای دست داشتن «محمد بن سلمان» در جنگ ضد سوریه، کشتار مردم یمن و همچنین توطئه ضد فلسطین از طریق پیشبرد طرح آمریکایی معامله قرن را به شدت محکوم و مخالفت قاطع خود و حامیانش را با سفر بن سلمان به موریتانی اعلام کرده است.

پویش‌های مردمی و اقدامات فعالان مدنی، در شمال آفریقا علیه ولیعهد سعودی ادامه دارد.

«جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد رژیم سعودی دوم اکتبر 2018 پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ناپدید شد.

رژیم سعودی جمعه 19 اکتبر گذشته، بعد از 18 روز سکوت و تکذیب سرانجام تحت فشارهای جامعه جهانی تایید کرد، «خاشقجی» در کنسولگری این کشور به قتل رسیده است.

«جمال خاشقجی» در فهرست افراد بازداشتی و تحت تعقیب رژیم سعودی قرار داشت.  وی از بیم دستگیر شدن در خارج از عربستان زندگی می‌کرد.

141/120

بیشتر بخوانید:

 اعتراض‌ مصری‌ها به سفر «بن سلمان» به قاهره

گزارش: خشم مردم آفریقا از سفر دوره‌ای بن‌سلمان