ایران پرس- دولت میانمار به «یانگی لی» Yanghee Lee بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل اطلاع داد تا پایان دوره این دولت با وی همکاری نخواهد کرد و اجازه ورود به میانمار را نخواهد داشت.

یانگ لی قرار بود در ماه ژانویه به منظور بررسی و ارزیابی وضعیت حقوق بشر در میانمار به ویژه نقض حقوق مسلمان روهینگیا در استان راخین به این کشور سفر کند. «یانگی لی» افزود: همکاری نکردن دولت میانمار تنها می تواند نشانه اتفاقات بدی باشد که ضد مسلمانان روهینگیا اتفاق افتاده است. دولت و ارتش میانمار برای جلوگیری از انتشار وضعیت خانه ها و شرایط زندگی مسلمانان روهینگیا که در استان راخین به اتش کشیده شده و تخریب شده اند اجازه بازدید به خبرنگاران و بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل را نمی دهد.

این در حالی است که گزارش هایی که از طریق اوارگان مسلمانان روهینگیا در اردوگاههای بنگلادش و اواره در مرز مشترک با میانمار منتشر می شود از عمق جنایات و خشونتهایی که ضد مسلمانان روهینگیا صورت می گیرد پرده برمی دارند و دولت و ارتش میانمار نمی توانند با پنهان کردن انها، خود را مبرا از این جنایات بدانند. زیرا مسلمانان روهینگیا براثر جنایات نیروهای ارتش و بوداییان افراطی نه تنها خانواده و عزیزان خود را از دست داده  بلکه به شدت دچار ضربات روحی و روانی نیز شده اند که بیشترین تاثیر را برکودکان و زنان داشته است. 

آوارگان روهینگیا

 

"فلیپو گراندی" Felipe Grande  کارشناس سازمان ملل در امور بشر دوستانه 

"ما مدتهای زیادی است که شاهد این نوع ضربه روحی نبوده‌ایم. شاید من آخرین بار این مورد را در دهه 90 در آفریقای مرکزی دیده باشم.موفقیت اقدامات بشردوستانه توسط سازمان ملل و نهادهای غیردولتی به کاهش میزان خشونت از سوی دولت میانمار در راخین ضد مسلمانان روهینگیا  بستگی دارد."

گزارش هایی که سازمان بهداشت جهانی (WHO)، درباره وضعیت بد زیستی آوارگان مسلمان در اردوگاهها منتشر می کند بسیار تکان دهنده است. نبود ابتدایی ترین شرایط زندگی در این اردوگاهها همچون اب اشامیدنی ومواد غذایی سالم به همراه مسایل بهداشتی و پزشکی باعث شده است تا بسیاری از اوارگان به دلیل بیماری های عفونی جان خود را از دست بدهند.این وضعیت در ادامه برنامه حساب شده دولت و ارتش میانمار برای نسل کشی و ایجاد زمین سوخته است تا مسلمانان روهینگیا نتوانند به سرزمین مادری خود که استان راخین است بازگردند.

"آداما دیئگنگ"، Adama Dingang مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور پیشگیری از نسل‌کشی

"نقض‌های حقوق بشر علیه مسلمانان روهینگیا توسط ارتش میانمار بسیار دهشتناک است. به دهمین دلیل دولت میانمار را به تحقیق و بررسی بی‌طرفانه انها فرا می خوانم . زیرا این گونه گزارش ها به منزله تایید اتهامات مطرح شده علیه دولت میانمار است و اقدامات خشونت‌آمیز غیرقابل قبول نیروهای امنیتی میانمار نسبت به مسلمانان روهینگیایی را نشان می دهد. این خشونت باید در اسرع‌ وقت خاتمه یابد".

در هر حال، مسلمانان روهینگیا انتظار دارند چنانچه نقض حقوق بشر و جنایات نیروهای ارتش و دولت میانمار ضد انان برای سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی مشخص و تایید شده است انها با اعمال فشار بر دولت میانمار انرا برای تایید حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا تحت فشار قرار دهند چراکه دولت میانمار انان را نه تنها شهروند میانماری نمیداند  بلکه بنگالی های مهاجر می داند که باید این کشور را ترک کنند واین در حالی است که استان راخین یا همان اراکان سرزمین مادری مسلمانان روهینگیا است که بیش از سیصد سال در آنجا حکومت داشته اند. 113/112

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

وعده های موگرینی برای حمایت از مسلمانان روهینگیا

قطعنامه‌ شورای حقوق بشر در محکومیت اقدامات میانمار ضد مسلمانان روهینگیا

توافق میانمار و بنگلادش درباره بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار/تحلیل

آوارگان روهینگیا