وزارت امور خارجه هند اعلام کرد، برغم تحریم‌های آمریکا علیه ایران، دهلی نو در همکاری با تهران، در توسعه بندر چابهار مشارکت دارد.

به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه "اکونومیک تایمز" هند، وزارت امور خارجه هند در گزارشی به پارلمان این کشور تاکید کرد: شرکت بین المللی بنادر هند از دسامبر 2018 با مشارکت در توسعه فاز اول اسکله شهید بهشتی در بندر چابهار کنترل عملیات این اسکله را با موفقیت بر عهده گرفته و توانسته است محموله های این اسکله را مدیریت کند.

در ادامه این گزارش آمده است: افغانستان نیز استفاده از امکانات این بندر را آغاز کرده و از ماه فوریه سال جاری میلادی تاکنون پنج محموله را از طریق بندر چابهار به هند ارسال کرده است.

بندر چابهار که در کرانه دریای عمان قرار دارد دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می کند.

دهلی نو متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1/5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن در ایران شده است.

توافقنامه ترانزیتی سه جانبه چابهار، یکم آبان 97 با حضور «حسن روحانی» رییس  جمهوری اسلامی ایران، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند و «محمد اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان از سوی نمایندگان سه کشور در تهران امضاء شد.

بندر چابهار با موقعیتی استراتژیک در خارج از خلیج فارس و تنگه‌هرمز در زمینه صادرات، واردات، تجارت و ترانزیت منطقه‌ای نقش مهمی دارد.

116

بیشتر بخوانید:

برگزاری نشست تخصصی «بررسی موضوعات راهبردی توسعه بندر چابهار» در تهران

بندر چابهار، دروازه اقتصادی کریدور جنوب به شمال

چابهار، فرصت طلایی توسعه اقتصادی افغانستان

امضای توافقنامه سه‌جانبه ترانزیتی چابهار