ایران پرس: واکسن «نورا» به عنوان دستاورد درخشان دانشمندان پاسدار ایرانی در مقابله با کرونا در سبد واکسیناسیون کشوری قرار گرفت.

واکسن نورا تنها یکی از دستاورد‌های دانشمندان سپاه پاسداران در دوران کرونا است که در کنار تولید دارو، کیت‌های تشخیص و دستگاه‌های کمک تنفسی (ونتیلاتور) در بحبوحه شیوع این ویروس کمک زیادی به کنترل این ویروس مرگبار در ایران نموده است.

واکسن «نورا» از نوع پروتئین نوترکیب است که مرحله تحقیقاتی آن در اسفند 1398 (مارس2020) کلید خورد و با تلاش دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) دانش فنی آن بومی شد. ورود نورا به سبد مصرفی واکسن‌های مقابله با کرونا، عیدی دانشمندان سپاه پاسداران برای مردم در ایام اعیاد شعبانیه است، و قرار است سالانه بیش از 50 میلیون دز از این نوع واکسن در کشور تولید شود.

براساس اعلام تیم تحقیقاتی واکسن نورا، این واکسن از مناسب‌ترین واکسن‌ها برای تزریق دز سوم است که اثربخشی بالایی در حدود 90 درصد دارد و میزان آنتی بادی مناسبی را در بدن ایجاد می‌کند.

خودباوری، توسعه زیست بوم فناوری و اعتماد به نیرو‌های نخبه و جوان کلید واژه‌های طلایی مسیر موفقیت دانشمندان سپاه پاسداران ایران است، مسیری درخشان که از یکسو بر مدار تولید موشک‌ها و پهپادها و تامین امنیت کشور و از سویی دیگر بر مدار تولید واکسن ضد کرونا و رفع وابستگی‌ها جریان دارد.

در واقع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دو جبهه متفاوت اما مرتبط با هم یکی درعرصه حفظ امنیت کشور در مقابل تهدیدات دشمنان و دیگری درعرصه حفظ سلامتی مردم ایران فعالیت های گسترده و ثمربخشی را صورت می دهد.

در این راستا رونمایی از پایگاه های زیرزمینی موشکی و پهپادی سپاه در روز شنبه با حضور سردار سرلشگر سلامی فرمانده سپاه و سردار حاجی زاده فرمانده نیروز هوا فضای سپاه نمایانگر تحولی جدید در زمینه قدرت آفندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

 سردار سلامی با تقدیر از اقدامات تحولی و هوشمندانه با نگاه به آینده فناوری توسط نیروی هوافضای سپاه در پیشبرد راهبرد بازدارندگی دفاعی ایران اسلامی، گفت: "زمانی از دست‌های خالی صحبت می‌کردیم و جنگیدیم، در همان مقطع هم بر جبهه‌ دشمنان پیروز شدیم، اما امروز همان ایمان را داریم، همان امام و فرمانده را داریم، همان ملت و آرمان را داریم؛ اما به فضل الهی دست‌ هایمان پر است."

اکنون با آغاز استفاده از واکسن نورا گام دیگری در زمینه مشارکت سپاه پاسداران در زمینه بهبود وضعیت سلامتی مردم ایران برداشته شد. آغاز فرایند تولید واکسن نورا در واقع واکنشی به تحریم های یک جانبه و ضد انسانی آمریکا علیه ایران بود.

در اواخر سال 1398 شمسی (2020) پس از بروز همه گیری ویروس کرونا در ایران تلاش های همه جانبه چند موسسه ونهاد ایرانی برای تولید واکسن داخلی با توجه به وجود تحریم ها و ممانعت واشنگتن از دستیابی ایران به داروها و تجهیزات پزشکی ضروری به منظور مقایبه با کرونا کلید خورد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در راستای وظایف کلی خود از جمله صیانت از امنیت و سلامتی مردم ایران، تلاشی گسترده را در این زمینه به اجرا گذاشت. مطالعات اولیه این واکسن نوترکیب ضد کرونا توسط محققان دو دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دانشگاه جامع امام حسین(ع)، با حمایت قاطع معاونت تحقیقات علوم و فناوری سپاه و ریاست دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) از اسفند 1398 آغاز و مراحل مختلف آن تا اسفند 1400 طی گردیده و اکنون درسبد واکسیناسیون کشوری قرار گرفته است. 

«جعفر سلیمیان» مدیر علمی پروژه واکسن کرونا نورا می گوید: واکسن ایرانی «نورا» آنتی بادی خنثی‌کننده بسیار قوی در بدن ایجاد می‌کند.کلیه مراحل ساخت واکسن نورا تحت نظارت کامل و دائم واحدهای کنترل و تضمین کیفیت مورد تایید سازمان غذا و دارو صورت می گیرد تا اطمینان از سلامت و اثربخشی  این واکسن به طور کامل تضمین گردد.

داشتن سهمی درخشان در مهار بحران کرونا و سلامتی همه مردم ایران اسلامی، وظیفه ذاتی و هدف غایی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) است.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر

117