به گزارش ایران پرس، شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو روز دوشنبه گزارش کمیته حقیقتیاب و طرح اتهامش ضد دولت سوریه مبنی بر استفاده از سلاح شیمیایی در «خانشیخون» و مسوولیت دولت سوریه در کوچ اجباری را مورد بررسی قرار داد.
«حسام الدین آلا» نماینده سوریه نزد دفتر سازمان ملل در ژنو، اتهامهای مطرح شده از سوی کمیته حقیقتیاب مبنی بر مسوولیت دولت دمشق در کوچهای اجباری را تکذیب و اظهار کرد، کسانی که مناطق مشمول آشتیها را ترک کردند، افراد مسلحی بودند که بنا به اراده خود، از این مناطق خارج شدند.
نماینده سوریه نزد دفتر سازمان ملل در ژنو خاطرنشان کرد: کمیته بین المللی حقیقتیاب با متهم کردن دولت سوریه درباره رخداد «خان شیخون» تردیدی به خود راه نداده؛ به طوری که از حیطه اختیارات خود پا فراتر گذاشته و همچنان در حال انجام تحقیقات است.
«پائولو بنیرو» Paulo Pinheiro رئیس کمیته مستقل تحقیقات درخصوص نقض حقوق بشر در سوریه، به زعم خود دولت این کشور را به استفاده از گاز سارین در محله «خان شیخون» در آوریل گذشته متهم کرد.
پیشتر نیز وزارت خارجه سوریه گزارش سازمان منع سلاحهای شیمیایی درخصوص رخداد خان شیخون را «دروغین و ساختگی» خواند و از این سازمان خواست تا گزارشهای شفافی را که تحت باجخواهی کشورها نباشد، تدوین کند.
در حمله با سلاحهای شیمیایی به منطقه خان شیخون در حومه ادلب در چهارم آوریل ۲۰۱۷، بیش از ۱۰۰ غیرنظامی کشته و بیش از ۵۰۰ نفر آسیب دیدند.
اعلام آمادگی 35 گروه مسلح برای پیوستن به ارتش سوریه در ادلب
در پی پیوستن صدها نفر از اعضای گروههای مسلح در سوریه به ارتش این کشور برای جنگیدن با گروه تروریستی داعش، 35 گروه مسلح دیگر، آمادگی خود را برای ملحق شدن به ارتش سوریه در ادلب اعلام کردند.
مرکز روسی آشتی در سوریه موسوم به «حمیمیم» Hamimim روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد، در نتیجه مذاکراتی که با فرماندهان گروههای مسلح انجام شده، دهها گروه مسلح از آمادگی خود برای ملحق شدن به ارتش سوریه در منطقه کاهش تنش استان ادلب، شمال غرب این کشور، خبر دادند.
پیشتر هم مرکز روسی آشتی در سوریه اظهار کرد، حدود هزار نفر از اعضای گروههای مسلح از جمله هفت نفر از فرماندهان میدانی این گروهها برای جنگیدن با گروه تروریستی داعش به ارتش این کشور پیوستند.
ششمین دور نشست آستانه، پایتخت قزاقستان، درباره سوریه روزهای 14 و 15 سپتامبر 2017 با حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و روسیه و نمایندگان سوریه و معارضان مسلح برگزار شد؛ ایجاد یک منطقه جدید کاهش تنش در استان ادلب سوریه از مهمترین دستاوردهای آن به شمار میرود و همچنین مقرر شد پانصد نیروی ناظر از این کشورها در مرزهای ادلب مستقر شوند.
ادلب تحت اشغال گروههای افراطی مسلح و مخالف نظام سوریه است؛ گروههای موسوم به «ارتش آزاد سوریه»، «احرار الشام» و دیگر گروههای مسلح وابسته به «تحریر الشام» در بخشهای مختلف ادلب مستقر هستند.
116/111
بیشتر بخوانید:
اسد: حمله شیمیایی به خان شیخون، صد درصد ساختگی است/ اجازه مشروط برای تحقیق درباره حملات خان شیخون
فیصل مقداد: رویداد خان شیخون، بهانه آمریکا برای حمله موشکی به سوریه بود