به گزارش ایران پرس، «نانسی پلوسی» (Nancy Pelosi)، رئیس اقلیت دموکرات ها در مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «از استعفای ژنرال متیس و از تاثیری که این استعفا روی کشور میگذارد و پیامی که برای نظامیان دارد، شوکه شدم .»
«چاک شومر» (Chuck Schumer)، سناتور ارشد دموکرات نیز اظهار کرد، خروج متیس نشاندهنده بی ثباتی در دولت است.
«مارکو روبیو» (Marco Rubio)، یکی از سناتورهای شاخص جمهوری خواه نیز گفت که استعفای متیس این واقعیت را روشن میکند که آمریکا در حال ارتکاب اشتباهات سیاسی است که کشور را به خطر میاندازد، روابط با متحدان را تخریب میکند و به دشمنان آمریکا قدرت میدهد.
سناتور «دیک دوربین» (Dick Durbin) گفت: آمریکا هنگامی که ترامپ با توییتهایش از روی نادانی در مورد امنیت آمریکا یاوه گویی میکند، انگار فرد بالغی را در سمت ریاست جمهوری ندارد.
«پل رایان» (Paul Ryan)، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفت که با وجود متیس در سمت وزارت دفاع کشور، آمریکا کشور امنتری در خانه و نیروی حاکمتری در خارج از خاک این کشور شده بود.
سناتور «لیندسی گراهام» (Lindsey Graham) از حزب جمهوریخواه در اعتراض به کناره گیری متیس گفت: به چنین تصمیمات عجولانه ترامپ برای کناره گیری وزیر دفاع و خروج تمام نیروهای نظامی آمریکا از سوریه هشدار میدهم زیرا نتیجه این سیاستها چیزی جز به خطر انداختن امنیت کشور نخواهد داشت.
سناتور «مایکل مک کانل» (Michael McConnell) از ایالت کنتاکی که عضو حزب جمهوریخواه است، درباره کناره گیری وزیر دفاع آمریکا گفت: «من بسیار نگران آینده آمریکا هستم زیرا تمام افرادی که مخالف سیاستهای ترامپ رفتار میکنند راهی جز خروج و کناره گیری از دولت ندارند.»
«چاک هیگل» (Chuck Hagel) وزیر دفاع آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما گفت: جیمز متیس سرانجام از دولت دونالد ترامپ جدا شد، چون غیر از استعفا چاره دیگری نداشت، زیرا نفوذ او کاملا از بین رفته بود.
متیس در استعفانامه خود خطاب به ترامپ نوشته است: از آنجا که شما حق دارید وزیر دفاعی داشته باشید که با دیدگاه های شما هم راستا باشد، معتقدم برای من نیز بهتر است که از سمت خود کناره گیری کنم.
این اقدام متیس، بعد از اعلام کاخ سفید مبنی بر خروج نیروهای آمریکا از سوریه صورت گرفت.
دو مقام آگاه در وزارت دفاع آمریکا اعلام کردند که دولت ترامپ حدود ۷۰۰۰ نیروی نظامی این کشور را از افغانستان خارج می کند.
این رقم در واقع نیمی از مجموع ۱۴ هزار نیروی نظامی آمریکایی، است که هم اکنون در افغانستان حضور دارند.
منابع آگاه در آمریکا در این باره گفتند که ترامپ تصمیم مزبور را همزمان با تصمیم برای خروج نیروهای آمریکا از سوریه اتخاذ کرده است.
جدول زمانی برای خروج سربازان آمریکایی، از سوریه احتمالا 60 تا 100 روز خواهد بود و کاخ سفید اعلام کرده که آمریکا خروج نیروهای خود از سوریه را آغاز کرده است.
آمریکا به بهانه مبارزه با گروههای تروریستی به طور غیرقانونی (بدون اجازه دولت سوریه) در سوریه حضور نظامی دارد.
مقامات سوریه بارها تاکید کردند، اقدامات آمریکا در سوریه به منزله اِشغال خاک این کشور است.
135/112
بیشتر بخوانید:
گزارش: پیامدهای استعفای وزیر دفاع آمریکا
استعقای متیس از وزارت دفاع امریکا و پیامدهای آن / تحلیل
وزیر دفاع آمریکا هم استعفا کرد + ویدئو
جنایت جدید ائتلاف آمریکایی در سوریه؛ 30 غیر نظامی کشته شدند