دولت جو بایدن در یکی از نخستین اقدامهای خود در سیاست خارجی، تحریم انصارالله را به مدت یک ماه تعلیق کرد.
همچنین روزنامه آمریکایی واشنگتنپست به نقل از یک مقام مسئول در وزارت خارجه آمریکا نوشت: "دولت جو بایدن به کنگره این کشور اطلاع داده که جنبش انصارالله یمن را از لیست سازمانهای تروریستی حذف میکند."
«کریس مورفی» سناتور دموکرات با استقبال از این تصمیم، گفت: "تصمیم بایدن برای حذف نام جنبش انصارالله از لیست سازمانهای تروریستی گام خوبی است."
همچنین پیش از این، «جان کربی» سخنگوی پنتاگون نیز اعلام کرد که آمریکا کمک به ریاض را در جنگ یمن متوقف کرده است.
به نظر میرسد، این تصمیمات دولت بایدن بیش از آنکه راهبرد باشد، تاکتیک است. تاکتیک دولت بایدن این است که با این اقدامها ضمن اعتمادسازی با انصارالله، مجرایی برای ارتباط با این جنبش یمنی که سازمانیافتهترین گروه سیاسی کنونی در یمن است، ایجاد کند.
حتی اگر این تصمیمها یک تاکتیک باشد نیز اقدام مثبتی است چراکه بهمنزله این است که دولت جدید آمریکا، انصارالله را بهعنوان یک بازیگر تأثیرگذار در یمن به رسمیت شناخته است.
درخواست انصارالله برای تبدیل سیاست «اعلامی» به سیاست «اعمالی» آمریکا
موضوع دیگر، واکنش انصارالله یمن به این تصمیمهای دولت بایدن است. انصارالله ضمن اینکه از این تصمیمها استقبال کرده، خواستار تبدیل سیاست «اعلامی» به سیاست «اعمالی» است.
بهعبارتدیگر، ازآنجاییکه دولت آمریکا در 6 سال گذشته حامی عربستان سعودی در جنگ علیه یمن بوده، انصارالله اکنون به آمریکا اعتماد ندارد و خواستار این است که دولت باید، عربستان را برای پایان دادن به جنگ و محاصره یمن تحت فشار قرار دهد.
در همین راستا، «محمدعلی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن گفت: "ما فعلاً موضع بایدن را در حد حرف میدانیم و منتظر توقف جنگ و پایان محاصره هستیم. انتظار این است که واشنگتن جلوی حملات سعودی و اماراتی بهعنوان کشورهای تابع آمریکا را بگیرد."
این واکنش انصارالله ضمن اینکه ناشی از بیاعتمادی به آمریکا است، ناشی از تداوم حملات عربستان سعودی علیه یمن و ادامه فجایع سعودیها در این کشور است.
درحالیکه عربستان سعودی در قبال تصمیمهای دولت بایدن سکوت پیشه کرده است، امارات ادعا کرد: "در یک سال و نیم اخیر در جنگ یمن حضور نداشته است."
«انور قرقاش» وزیر مشاور دولت در امور خارجه امارات پس از اعلام دولت آمریکا مبنی بر توقف حمایت از ائتلاف سعودی در جنگ یمن، در پیامی توییتری نوشت: "امارات از اکتبر 2020 حضور نظامی خود در یمن را پایان داده است."
این ادعای قرقاش بیانگر دستپاچگی و سردرگمی ابوظبی از سیاست احتمالی دولت بایدن برای حمایت نکردن از ائتلاف سعودی در جنگ علیه یمن است.
«محمد قیزان» معاون وزیر اطلاعرسانی دولت مستعفی یمن در واکنش به ادعای قرقاش، نوشت: "جهان به لطف رسانهها مانند یک روستای کوچک شده است و همگان میدانند که شما همچنان در یمن هستید."
نکته پایانی اینکه سیاستهای احتمالی دولت جدید آمریکا در شرایطی اتخاذ میشود که انصارالله یمن اکنون دست برتر را در جنگ با ائتلاف سعودی دارد، از روحیه قوی در نظامی برخوردار است و حتی در آستانه تسلط بر استان راهبردی مارب قرار دارد.
حرکت در جهت پایان دادن به جنگ یمن میتواند ضمن اینکه از تداوم جنایت سعودی علیه یمن جلوگیری کند، عربستان را نیز از باتلاق یمن نجات دهد.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
انصارالله: منتظر اقدامات عملی آمریکا برای توقف جنگ علیه یمن هستیم
نخستین اقدام در سیاست خارجی بایدن / معافیت تحریمی موقت برای انصارالله یمن
آمریکا بررسی مجدد تروریستی اعلام شدن جنبش انصارالله یمن را آغاز کرد