"شاه محمود قریشی" در نشست مطبوعاتی در اسلام آباد افزود، ماهیت و زمان بندی اظهارات "راجنات سینگ" وزیر دفاع هند تاسف برانگیز بوده که رفتار جنگ طلبانه دهلی نو را نشان میدهد.
وزیر امور خارجه پاکستان افزود، مواضع دولت هند درخصوص عدم استفاده از تسلیحات هستهای بی اعتبار است.
وزیر دفاع هند اعلام کرد، کشورش تاکنون آغاز کننده جنگ هستهای نبوده اما سیاستهای آینده دراین زمینه بستگی به شرایط دارد.
این سخنان وزیر دفاع هند درحالیست که تنش بین این کشور و پاکستان بر سر مسئله لغو خودمختاری کشمیر افزایش یافته است.
سخنان تهدید آمیز هسته ای هند علیه پاکستان تازگی ندارد.
درکمتر از یکسال گذشته این برای دومین بار است که یک مقام ارشد دولت هند سخنان تهدید آمیز هسته ای ضد پاکستان را مطرح کرده است.
"نارندرا مودی" نخست وزیر هند در جریان رقابت های انتخابات پارلمانی این کشور که در ماه می ۲۰۱۹ برگزار شد در یک سخنرانی تبلیغاتی تهدید کرد که در صورت لزوم دهلی نو برای تامین امنیت خود ممکن است از سلاح هسته ای علیه پاکستان استفاده کند که با واکنش تند مقامات اسلام آباد مواجه شد.
اگر چه این اظهارات تحریک آمیز مودی در فضای تبلیغات انتخابات پارلمانی هند و با هدف تامین نقطه نظرات ملی گراهای افراطی به خصوص طرفدارانش در حزب حاکم "بهاراتیا جاناتا" (بی جی پی) صورت گرفت اما وی نشان داد که با ادبیات غیر متعارف نیز در سیاست خارجی وارد می شود.
سخنان وزیر دفاع هند درباره اینکه کشورش تاکنون آغاز گر جنگ هسته ای نبوده اما ممکن است در آینده این شرایط تغییر کند واکنشی است به اقدامات و سیاست های پاکستان پس از لغو خودمختاری کشمیر توسط دولت و پارلمان هند است که با اعتراض های گسترده مردم، دولت و گروه های سیاسی پاکستان مواجه شده است.
علاوه بر برگزاری تظاهرات گسترده در شهرهای مختلف پاکستان ضد این اقدام هند دولت اسلام آباد نیز سفیر و دیپلمات های هندی را اخراج کرد و روابط تجاری با دهلی نو را به حال تعلیق دراورد.
پاکستان در گام بعدی در تلاش است با کشاندن پرونده لغو خودمختاری کشمیر توسط دولت هند به شورای امنیت سازمان ملل، از طریق بین المللی کردن این پرونده بر دهلی نو برای تجدید نظر در این تصمیم خود فشار بیاورد که سفر وزیر خارجه پاکستان به پکن و گفتگو با همتای چینی خود و همچنین گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه روسیه در همین راستا در طی چند روز گذشته انجام شد.
در حالی وزیر دفاع هند، پاکستان را به حمله هسته ای تهدید کرده که "عمران خان" نخست وزیر پاکستان به تازگی از راه حل دیپلماتیک برای حل بحران کشمیر سخن گفته است.
به نظر میرسد در شرایطی که افکار عمومی در جهان اقدام هند در تضییع حقوق مردم کشمیر از جمله حق تعیین سرنوشت و لغو خود مختاری این منطقه را بر خلاف حقوق اولیه انسان ها می دانند و برخی کشورها هم در این زمینه موضعگیری کردهاند دهلی نو باید بجای سخنان تهدید آمیز به راه حلهای دیپلماتیک بحران کشمیر بیاندیشد.138/118
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتربخوانید:
هشدار نخست وزیر پاکستان درباره پیامدهای بحران منطقه کشمیر
گزارش: لغو خودمختاری کشمیر توسط دولت هند