با توجه به نقض آتش بس توسط تروریست ها، ارتش سوریه و متحدان آن عملیات نظامی با هدف آزاد سازی ادلب را از چندی قبل آغاز کرده اند؛ اما غربی ها به بهانه های حقوق بشری خواهان توقف این عملیات هستند. با این همه این ابتکار غرب با مخالفت قاطع حامیان دولت سوریه در شورای امنیت یعنی روسیه و چین مواجه شده است.
چین و روسیه پنجشنبه شب مانع از تصویب قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل برای آتشبس در ادلب که تروریستها همچنان در آن حضور دارند شدند.
چین و روسیه به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی آلمان، بلژیک و کویت را که خواستار آتشبس در ادلب سوریه بود، وتو کردند.
سه کشور مذکور در این پیشنویس از شورای امنیت خواسته بودند که عملیات نظامی در استان ادلب با هدف ادعایی حمایت از شهروندان غیرنظامی سریعاً متوقف شود.
نمایندگان آلمان، کویت و بلژیک که طراح قطعنامه ای برای شرایط انسانی ادلب هستند و پیش از این هم خواستار برقراری آتش بس بودند، بیانیه مشترکی قرائت کردند که در آن آمده است: «شورای امنیت نمیتواند نسبت به وضعیت ادلب بیش از این ساکت بماند. این مسئولیت مشترک همه اعضای شورای امنیت است تا اقدامی انجام دهند.»
در این بیانیه از همه اعضای شورای امنیت خواسته شده بود به پیش نویس قطعنامه پیشنهادی رای مثبت دهند.
12 کشور عضو شورای امنیت به پیشنویس این قطعنامه رأی مثبت داده بودند که با وتوی مسکو و پکن رد شد.
"واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این باره گفت: «هدف این پیشنویس این بود که روسیه را به عنوان مسئول کشته شدن افراد غیر نظامی در ادلب معرفی کند و تروریستها را از "شکست نهایی" نجات دهد».
نبنزیا با بیان اینکه پیشنویس قطعنامه ارائه شده به شورای امنیت مساله مقابله با تروریسم را نادیده میگیرد، تأکید کرد کشورش هرگز از چنین قطعنامههایی حمایت نخواهد کرد.
استان ادلب سوریه آخرین منطقهای در این کشور است که تروریست ها همچنان در آن حضور دارند که از سوی کشورهای متحد غرب در منطقه به ویژه عربستان، ترکیه و همچنین غربی ها حمایت میشوند.
با این همه دولت سوریه و نیز روسیه به عنوان متحد دمشق بر این مساله تاکید دارند که هرگونه آتشبس در مناطق تحت سیطره تروریستها نباید شامل توقف مبارزه با آنها شود.
در طول بحران سوریه، محور غربی – عربی همواره در مواقعی که عرصه بر تروریست های مورد حمایت آنها در سوریه تنگ شده، به بهانههای انساندوستانه تلاش کردهاند مبارزه با آنها متوقف شود تا بدین ترتیب ضمن کاهش فشار بر گروههای تروریستی، فرصت بازسازی و تجدید قوا به آنها داده شود.
دولت سوریه و مقامات ارشد این کشور بارها از نقش منفی غرب در عرصه سوریه به ویژه سیاست آمریکا برای تداوم تنش و درگیری در سوریه انتقاد کرده اند.
در واقع آمریکا به عنوان سردمدار غرب و عربستان سعودی حامی اصلی گروه های تروریستی در سوریه هستند.
غربی ها نیز در چارچوب سیاست دو گانه خود با جنگ روانی و تبلیغاتی به پررنگ کردن نتایج عملیات نظامی ارتش سوریه و متحدان آن علیه تروریست ها به ویژه ادعای تلفات زیاد غیر نظامیان می پردازند، در حالی که در قبال حملات تروریست ها و کشتار غیر نظامیان توسط آنها در سوریه سکوت اختیار می کنند.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
133/117
بیشتر بخوانید:
واکنش روسیه به حمله هوایی آمریکا به ادلب سوریه/ تحلیل
روسیه و چین قطعنامه ضد سوری آلمان، کویت و بلژیک را وتو کردند