ایران پرس- هیاتی رسمی از پاکستان به منظور دیدار با مقامات افغانستان برای بررسی اختلافات دو جانبه صبح روز شنبه وارد کابل پایتخت این کشور شد .

این هیات پاکستانی متشکل از مقامات نظامی و غیرنظامی پاکستان به ریاست خانم« تهمینه جنجوعه» قائم مقام وزیر امور خارجه این کشور است.

خط دیورند

اختلاف پاکستان وافغانستان بر سر مسائلی از جمله خط دیورند و  ایجاد تأسیسات مرزی

پاکستان و افغانستان بر سر مسائلی از جمله خط دیورند و  ایجاد تأسیسات مرزی دچار اختلاف هستند و یکدیگر را به حمایت از تروریسم متهم می‌کنند.

سفر هیات پاکستان به کابل درحالی صورت گرفته است که هفته گذشته  «ویس احمد برمک» وزیر کشورو«محمد معصوم استانکزی» Mohammed Masoom Stanekzai رییس اداره امنیت ملی افغانستان  به اسلام آباد سفر کردند.

«معصوم استانکزی» درکنفرانس خبری در اسلام آباد اعلام کرد، گروه طالبان یک گروه تروریستی است و دولت پاکستان باید بر اساس شواهد و مدارکی که کابل به اسلام آباد ارائه کرده است، با این گروه در خاک خود مقابله کند.

گروه طالبان

 

مقامات امنیتی افغان اعلام کردند، قرار است پاکستان اسناد و شواهد ارائه شده را مورد بررسی قرار دهد و نتایج آن را به دولت افغانستان اعلام کند.

اگرچه در سفر این هیات پاکستانی به کابل، اختلافات دو جانبه هم بررسی می شود، اما دلیل اصلی حضور این هیات در افغانستان، اتهام این کشور به پاکستان درباره دخالت در حملات اخیر تروریستی در شهرکابل است که گروه طالبان آنرا بر عهده گرفت.

 اعتراض به پاکستان و اتهام به این کشور درباره دخالت درحملات تروریستی در کابل تنها به دولت افغانستان محدود نشده و مردم پایتخت این کشورنیز با برگزاری راهپیمایی به سیاست های اسلام آباد بشدت اعتراض کردند.

سفرغیرمنتظره دو مقام ارشد امنیتی افغانستان  به اسلام آباد 

 نکته جالب در مناقشه پاکستان و افغانستان پس از حملات اخیر تروریستی در کابل، سفر غیر منتظره دو مقام ارشد امنیتی این کشور شامل وزیر کشور و رئیس اداره امنیت ملی افغانستان به اسلام آباد بود.

این برای اولین بار بود که پس ازوقوع حملات تروریستی در افغانستان، دولت این کشور هیاتی را برای اعتراض به آنچه حمایت اسلام آباد از تروریست ها در افغانستان می داند، به پاکستان اعزام کرد.

اشاره«ویس احمد برمک» وزیر کشور افغانستان در کنفرانس خبری پس از بازگشت از پاکستان درباره این که دولت این کشور پذیرفته که گروه طالبان از خاک پاکستان برای حمله به افغانستان استفاده می کند،نشان می دهد که اسلام آباد در اثر فشارهای بین المللی ومنطقه ای ظاهرا قرار است در رویکردهای خود تغییراتی ایجاد کند.

طالبان در پاکستان

 

چنانچه نقل قول وزیر کشورافغانستان از سوی مقامات پاکستان تکذیب نشود، می توان گفت که اسلام آباد در رویکرد جدید خود در قبال آن کشور تلاش کند تا شفافیت و صداقت را جایگرین ابهام و تکذیب در خصوص تعامل یا نوع مواجهه با گروه طالبان کند.

به همین دلیل است که سفر هیاتی از مقامات سیاسی و نظامی پاکستان به کابل بسیار مهم ارزیابی شده است، زیرا چنانچه اسلام آباد بپذیرد که طالبان ازخاک آن کشور به افغانستان استفاده می کند، زمینه برای همکاری و مبارزه مشترک دو کشور ضد افراط گرایی هم فراهم می شود.

«عبدالرشید آرین» کارشناس مسائل سیاسی می گوید، اگر پاکستان عکس‌العمل مثبت نشان دهد و در همکاری با جامعه جهانی بر گروه‌های داعش و طالبان فشار وارد کند، تاثیرات مثبت و خوب بر اوضاع افغانستان خواهد داشت.

اگر چه این گمانه هم مطرح است که پاکستان می تواند با وجود پذیرش استفاده طالبان از خاک این کشور ضد افغانستان، اقدامی علیه این گروه انجام ندهد، اما صرف قبول این مسئله که تا پیش از این از سوی پاکستان بی اساس خوانده می شد، می تواند فشارهای بین المللی بر اسلام آباد را بشدت افزایش دهد.

136/111

بیشتر بخوانید:

پاکستانی: «دیورند» خط شناخته شده بین افغانستان و پاکستان است

هشدار رییس جمهوری افغانستان به طالبان / تحلیل

هلاکت یک سرکرده طالبان در شمال افغانستان

کشته شدن هفت پلیس در حمله طالبان در جنوب افغانستان

 

<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%AE%D8%B7+%D8%AF%DB%8C%D9%88%D8%B1%D9%86%D8%AF">خط دیورند</a>
گروه <a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%86">طالبان</a>
طالبان در پاکستان