وزارت خارجه هند سه شنبه شب در بیانیه ای اعلام کرد؛ نشست تهران، نشانه عزم دهلی نو برای تسریع در روند پروژه چابهار (جنوب شرق ایران) است.

به گزارش ایران پرس؛ سند اجرایی موافقت نامه ترانزیتی چابهار بین سه کشور ایران هند و افغانستان عصر روزسه شنبه در تهران به امضا رسید.

این سند توسط «محمد راستاد» مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران، «تیرو مورتی» Tirumurti قائم مقام وزیر امور خارجه هند و «امام الدین محمد وریماچ» معاون وزیر حمل و نقل افغانستان در تهران به امضا رسید.

بندر چابهار؛ ظرفیت راهبردی برای ترانزیت و صادرات کالا

توسعه حمل و نقل چند وجهی، تسهیل ترانزیت در منطقه، اصلاح قوانین و مقررات و ایجاد اتحادیه حمل و نقل ترانزیتی در منطقه، از مهمترین محورهای اجرایی شدن این موافقتنامه در بین سه کشور ایران هند و افغانستان است.

سه کشور در این سند بر حضور بخش خصوصی برای تسهیل تجارت و ترانزیت در منطقه با هدف توسعه مناسبات همه جانبه بین ایران و هند و افغانستان تاکید کردند.

در این سند طرفین موافقت کردند؛ کارگروهی متشکل از نمایندگان این سه کشور تشکیل و نخستین نشست آن نیز تا 2 ماه آینده به میزبانی ایران در بندر چابهار برگزار شود.

بندر چابهار از پروژه‌های مهم سه جانبه میان افغانستان، هند و ایران محسوب می‌شود.

افغانستان به آب های آزاد دسترسی ندارد. بندر چابهار ایران نزدیک ترین بندر به افغانستان است.

وزرای راه ایران، هند و افغانستان در مه 2016  توافقنامه ترانزیتی سه جانبه چابهار را در حضور سران سه کشور  در تهران امضا کردند.

با اجرای این طرح هند هم می تواند زمینی و بدون نیاز به پاکستان، از بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران به افغانستان دسترسی پیدا کند.118/110

بیشتر بخوانید:

بندر چابهار؛ ظرفیت راهبردی برای ترانزیت و صادرات کالا

توافقنامه چابهار؛ بی‌اعتنایی هند به‌سنگ‌اندازی آمریکا

امضای توافقنامه سه‌جانبه ترانزیتی چابهار