وزیر خارجه آمریکا در تماس با همتای عربستانی خود، بر لزوم توجه جدی این کشور به حقوق بشر و پایان دادن به جنگ یمن تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه با اعلام تماس تلفنی آنتونی بلینکن با فیصل بن فرحان، افزود: دو طرف درباره امنیت منطقه‌ای، مبارزه با تروریسم و همکاری در بازدارندگی و دفاع علیه حملات به سعودی تبادل نظر کردند.

وی ادامه داد: وزیر خارجه آمریکا اولویت‌های کلیدی برای دولت جدید آمریکا شامل ارتقای موضوعات حقوق بشری و پایان دادن به جنگ یمن را مطرح کرد.

در همین حال، آنتونی بلینکن شامگاه شنبه در پیامی در توییتر به گفت‌وگوی خود با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی اشاره کرد و نوشت: «روز گذشته با فیصل بن فرحان گفت‌وگو کردم. عربستان سعودی شریک امنیتی مهمی است. در حالی که دیپلماسی برای پایان درگیری در یمن را احیا می‌کنیم به همکاری مشترک برای دفاع از پادشاهی از خطرات خارجی ادامه می‌دهیم.»

«جن ساکی»، سخنگوی کاخ سفید هم روز گذشته در پاسخ به این سوال که آیا دولت بایدن به صراحت قتل جمال خاشقچی نویسنده عربستانی روزنامه واشنگتن‌پست را محکوم و بر عاملان آن تحریم اعمال می‌کند، گفت: تکرار می‌کنم که قتل خاشقچی یک جنایت هولناک بود.

وی افزود: ما در حال آماده کردن انتشار یک گزارش غیرطبقه‌بندی با شفافیت کامل برای کنگره هستیم که یک قانون است و ما می‌خواهیم از قانون تبعیت کنیم.

سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: ما انتظار داریم عربستان سعودی رتبه خود را در حقوق بشر بهبود بخشد که شامل آزاد کردن بازداشت‌شدگان سیاسی است همچون دو زن فعال حقوق بشری که در زندان‌های سعودی هستند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هم روز پنج‌شنبه در بازدید از وزارت خارجه این کشور بر لزوم پایان یافتن جنگ یمن تاکید کرد و دستور داد تمام پشتیبانی‌های نظامی و اطلاعاتی از ائتلاف سعودی در تجاوز به یمن متوقف شود.// 114

بیشتر بخوانید:

بازنگری بایدن در حمایت آمریکا از عربستان در جنگ علیه یمن

دولت بایدن و بازنگری در روابط آمریکا و عربستان سعودی

وزیر خارجه آمریکا: دولت بایدن در حال بازنگری در روابط با عربستان است

آمریکا موقتاً فروش تسلیحات به امارات و عربستان را متوقف کرد