وزیر دارایی فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد، تروئیکای اروپایی در حال کار بر روی ایجاد یک سامانه تبادل مالی مستقل از آمریکا با هدف استقلال تجاری در مواردی مانند ادامه تبادلات مالی با ایران است.

به گزارش ایران پرس، «برونو لوماری» در دیدار با اعضای اتحادیه روزنامه‌نگاران AJEF گفت: فرانسه، آلمان و بریتانیا در حال مذاکره بر روی طرح ایجاد کانالی مستقل از کانال‌های تبادل مالی آمریکایی یا مشترک با آمریکا هستند تا اروپایی‌ها بتوانند در تجارت بین‌الملل، تابع تصمیمات خود باشند و نه کشورهای دیگر.

 وزیر دارایی فرانسه تصریح کرد اروپا باید قاره‌ای مستقل باشد و نه رعیت دیگران و این به معنای داشتن ابزاری کاملاً مستقل برای تأمین مالی است.

ابزارهای تأمین مالی، حتماً یک بانک یا یک موسسه دارای منابع مالی نیستند بلکه ابزاری است قابل اطمینان برای بانک‌های ارائه‌دهنده تسهیلات؛ نمونه ایرانی این ابزار، شبکه شتاب است و اگر شبکه‌ای مورد تأیید بانک‌های ایران و یک طرف خارجی دیگر باشد، آنگاه مشتریان بانک‌های عضو آن شبکه خواهند توانست مثلاً با کارت بانکی بانک ایرانی خود، از بانک‌های خارجی متصل به شبکه مزبور پول دریافت کنند.

در صورت اجرایی شدن تصمیم آلمان، فرانسه و بریتانیا، شبکه‌ای مانند شتاب بین بانک‌های متمایل در ایران و تروئیکای اروپایی ایجاد می‌شود و این گامی مثبت برای تسهیل تجارت بین ایران و اروپا خواهد بود.

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز امروز در خصوص این تصمیم اروپایی سخن گفت و از تلاش اروپا برای باز نگاه داشتن کانال تبادلات مالی با ایران خبر داد. ماس گفت طرح پیشنهادی اروپایی‌ها در راستای ایجاد استقلال بیشتر از آمریکا در سامانه‌های پرداختی مانند سوئیفت است؛ مقر سوئیفت در بلژیک است.

ماس تصریح کرد «ما باید واکنش نشان دهیم و خودمختاری و حاکمیت مستقل اروپایی را در امر تجارت، اقتصاد و سیاست‌های مالی تقویت کنیم.»

آمریکا بعد از خروج از برجام (8 می)  کارزاری همه‌جانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته است.

در همین راستا؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دوشنبه 6 اوت طی فرمانی برخی تحریم های غیرقانونی این کشور علیه ایران را بازگرداند.

ترامپ سپس در بیانیه ای دوباره برجام را توافقی«وحشتناک» خواند و اعلام کرد کشورهایی که روابط اقتصادی شان را با ایران قطع نکنند در معرض آنچه وی«عواقب سنگین» خواند، قرار خواهند گرفت.

ترامپ در این بیانیه ای کوشید شرکت‌های اروپایی را به خروج از ایران تحریک کند. این درحالی است که اتحادیه اروپا در همان روز ( 6 اوت) در بیانیه ای با ابراز تأسف از بازگشت تحریم‌های آمریکا، از اجرایی شدن قوانین مسدودساز برای مقابله با تحریم‌های آمریکا خبر داد و تأکید کرد برای حفظ کانال مالی موثر با ایران و ادامه فروش نفت و گاز ایران، تلاش می‌کند.

خروج آمریکا از برجام با انتقادات گسترده جهانی روبرو شده است.

117

انزوای آمریکا پس از خروج از برجام

اتحادیه اروپا در پی ایجاد «شبه سوئیفت» برای حفظ برجام

تاکید وزیر خارجه بریتانیا بر اهمیت حفظ برجام

با رد موضع ترامپ؛ روسیه و آلمان از برجام حمایت کردند/ تحلیل