وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: تا یک ماه آینده سامانه موشکی اس- 300 روسیه به طور کامل وارد ایران می‌شود.

ایسنا: سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان، وزیر دفاع کشورمان امروز(شنبه) در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن روز صنعت دفاعی، در پاسخ به سوالی درباره زمان تکمیل انتقال سامانه اس 300 و منطقه استقرار این سامانه، افزود: بخش عمده اس 300 به ایران وارد شده و بخش دیگر در حال بارگیری و انتقال است.

سردار سرتیپ دهقان با تاکید بر این که پرسنل نظامی ایران آموزش‌های لازم جهت‌ نگهداری و به کارگیری از سامانه موشکی اس300 را دیده‌اند، گفت: درباره محل استقرار این سامانه متناسب با تهدیداتی که ضد نقاط حساس ایران مطرح می‌شود، تصمیم‌گیری خواهد شد.

وزیر دفاع کشورمان درباره سطح همکاری ایران و روسیه نیز افزود: در دوره جدید همکاری‌های ایران و روسیه برای مبارزه با بی‌ثباتی و ناامنیتی در منطقه و دسترسی به صلح و امنیت در سطح منطقه و ریشه‌کن کردن ترور و ترویسم در منطقه‌، راهبردی است.

سردار سرتیپ دهقان با اشاره به حضور هواپیماهای جنگنده روسی در غرب ایران و استفاده روس‌ها از امکانات پایگاههای هوایی ایران گفت: آنچه که امروز در پذیرش هواپیماهای روسی انجام می‌شود، درچارچوب همکاری‎های متقابل ایران و روسیه برای هدف قراردادن جریان‎های تروریستی در سوریه و بنا به درخواست دولت این کشور است.

پایگاه هوایی در اختیار روس ها قرار نداده ایم

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه مصوبه مجلس در جریان ورود هواپیماهای روسی به داخل کشور مطرح می شود، افزود: استفاده هواپیماهای روسی از پایگاه هوایی ایران ارتباطی به مجلس ندارد، زیرا هیچ پایگاهی را در اختیار روسیه قرار نداده‌ایم، اگر کسی از روی ناآگاهی چنین برداشتی کرده که ما پایگاه نظامی ایران را در اختیار روسیه قرار داد‌ایم و این اقدام‌مان خلاف قانون اساسی بوده، اشتباه برداشت کرده است، چرا که ما هیچ پایگاهی در اختیار روسیه قرار نداده‌ایم و اقدامی هم که صورت گرفت، تصمیم نظام و شورای عالی امنیت ملی بوده است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد ابراز نگرانی برخی کشورها از گسترش فعالیت‌های موشکی ایران نیز تصریح کرد: همانطور که گفته بودیم برای افزایش توان موشکی و دفاعی خود هیچ محدودیتی قائل نیستیم و هیچ کسی نیز قادر نیست، چنین محدودیتی برای ما اعمال کند.

وزیر دفاع در پاسخ به سوال خبرنگاری که می‌گفت، چگونه داعش از تجهیزات و امکانات پیشرفته نظامی برخوردار است، افزود: سوال ما نیز همین است که چه کسانی داعش و تروریست‌ها را تأمین می‌کنند؛ آیا جز این است که امروز عربستان، قطر و آمریکا و بعضا تا همین اواخر ترکیه تروریست‌ها را تجهیز می‌کردند؟ طبیعی است وقتی جبهه مقاومت توان عملیاتی خود را بالا می‌برد و قدرت مانور بیشتری پیدا می‌کند، تروریست‌ها از اربابان‌شان طلب امکانات و تجهیزات بیشتری می‌کنند که امروز شاهد هستید که آنها صاحب توپخانه هم شده‌اند که این نشان می‌دهد داعش به نوعی به یک ارتش تبدیل شده است.