سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استواری ایران طی چند هزار سال را باید در فرهنگ احسان، ایثار و شهادت جست‌وجو کنیم.

به گزارش پارس‌تودی؛ سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه‌شنبه در اختتامیه چهارمین جشنواره تجلیل از خبرنگاران و فعالان مجازی حوزه ایثار و شهادت با اشاره به اینکه خبرنگاران، رشته ارتباطی جامعه هستند اظهار داشت: کارکردهای کسب و انتقال اطلاعات، تقابل اجتماعی و فرصت‌سازی برای تفریح و فراغت یکی از کارکردهای عمده رسانه‌ها در هویت‌یابی است.

صالحی افزود: در عصر کنونی شاهد مخاطرات فرسایش هویت در اجزای مختلف هستیم، قدرت‌های پرنفوذ سیاسی و امپراتور‌های رسانه‌ای فرسایش هویت را به همراه دارند و ارزش، باورها و هنجارهای دینی در معرض فرسایش هستند، امری که دیدنی و حس شدنی است.

صالحی تصریح کرد: مجموع فرسایش در هویت‌هایی جمعی، ارتباط فامیلی، ارتباط قومیتی و غیره کم خطرتر از فرسایش خاک برای یک ملت نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کسب و انتقال اطلاعات اضلاع مهم کارکرد رسانه‌ها هستند و قابل حذف و کمرنگ شدن نیستند، افزود: اگر رسانه‌ها می‌خواهند به کارکرد اجتماعی خود تعلق و تعهد بیشتری داشته باشند باید به این فرسایش‌ها توجه ویژه‌تری کنند.

وی ادامه داد: فرهنگ احسان، ایثار و شهادت در جلوگیری از این فرسایش کمک می‌کند، این سه مفهوم می‌توانند در سه حوزه هویت ملی، دینی و جمعی به کمک بیایند و حافظ باشند.

صالحی گفت: استواری ایران طی چند هزار سال را باید در فرهنگ احسان، ایثار و شهادت جست و جو کنیم. در فضای اقلیم پر خطر و دشمنان پرخطرتر با این سه مفهوم ایران در دوره‌های مختلف حفظ شده است.

وی ایثارگران هشت سال دفاع مقدس را نماد زرینی از بقای روحیه ایثار داست و در این خصوص افزود: هر کدام از این ایثارگران یک اسطوره هستند. گاهی روایت‌های آنان ساده است اما لمس آن از نزدیک آدمی را ذوب می‌کند.

صالحی گفت: اسلام با احسان، ایثار و شهادت پیوند خورده است و تمدن اسلامی در کنار این مفهوم از یک بذر به درختی تنومتد تبدیل شد.

137/120

بیشتر بخوانید:

ولایتی؛ خبرنگاران، زبان گویای مردم ایران

نکوداشت روز خبرنگار از رسانه ملی/ویدئو

دکتر علی عسکری در آیین نکوداشت روز خبرنگار؛ صداوسیما، کانون رسانه‌های مقاومت در جنگ با استکبار