به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اجلاس وزرای انرژی کشورهای عضو بریکس ، از جمله روسیه ، ایران ، چین ، هند ، برزیل ، آفریقای جنوبی ، اتیوپی ، مصر و امارات متحده عربی امروز پنجشنبه در مسکو آغاز شد.
علیآبادی با بیان اینکه امروز وزیران انرژی کشورهای گروه بریکس در صدد آن هستند تا از دیپلماسی انرژي به عنوان ابزاری کارآمد برای تحقق اهداف و حفظ و افزایش منافع ملی خود در عرصه سیاست خارجی با رویکرد انسانی بهره مند شوند گفت : پیوستن پنج کشور ایران، عربستان، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی به گروه بریکس دارای اهمیت راهبردی است.
وزیر نیروی کشورمان در نشست افتتاحیه وزرای انرژی بریکس با اشاره به اینکه پس از جنگ جهانی دوم، دولت ایالات متحده آمریکا با استفاده از فرصت های ناشی از ویرانی سایر قدرتهای جهانی آن عصر، اقدام به ایجاد نهادسازی در صحنه سیاسی و اقتصادی کرد و از این طریق اهداف سیاسی و اقتصادی خود را همراه با رویکرد تهاجمی در جهان پیش برد ، و این رویه تا کنون نیز ادامه دارد.
وی افزود : در سالهای اخیر برخی از کشورها به ویژه در جنوب جهانی، مانند چین، ایران ، روسیه و هند با ایجاد و عضویت در همکاریهای اقتصادی و سیاسی در عرصه بین الملل، مانند همکاری های گروه بریکس، در صدد ایجاد نهاد سازی مشابه و ایفای نقش محوری در نظم نوین جهانی مبتنی بر برابری هستند.
علیآبادی گفت : با توجه به منابع عظیم انرژی موجود و همچنین نقش ترانزیتی قابل توجه این کشورها در جغرافیای سیاسی جهان، این اتحاد می تواند بریکس را به یک قدرت اقتصادی و سیاسی کم نظیر تبدیل کند و بر این اساس است که گروه بریکس در سال 2023 حدود 32 درصد از اقتصاد کل دنیا را به خود اختصاص داده و این میزان در قیاس با سهم 30 درصدی مجموع هفت کشور بزرگ صنعتی جهان (G7)، بسیار قابل توجه است.
ایران دومین ذخایر گاز جهان و منابع بالای نفت را در اختیار داشته و با 15 کشور مرز آبی و خاکی مشترک دارد؛ همچنین بخش مهمی از کریدورهای ترانزیتی بین المللی منتهی به دریای کاسپین، خلیج فارس و مناطق آسیای مرکزی و قفقاز را با امنیت بالا و هزینه اقتصادی کم به هم وصل می کند.
215