وزیر نیرو در مراسم رونمایی از طرح دیسپاچینگ ملی گفت مشترکان برق با خوش حسابی نقش مهمی در تامین منابع طرح‌های جدید در حوزه برق داشته اند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رضا اردکانیان روز سه شنبه در مراسم رونمایی از طرح دیسپاچینگ ملی افزود بالغ بر یک هزار و 300 و 45 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای این طرح انجام شد که بخش عمده این سرمایه‌گذاری از سوی منابع داخلی بود.

به گفته اردکانیان، 37 میلیون مشترک برق در ایران با خوش حسابی خود به صنعت برق برای عمل بهنگام به تعهدات خود کمک می‌کنند.

اردکانیان با اشاره به کم بارشی‌های امسال در کشور ابراز امیدواری کرد با مدیریت مصرف برق از سوی مردم در تابستان شاهد کمبود برق در کشور نباشیم.

وزیر نیرو همچنین تصریح کرد منابعی را که برای پاداش همکاری در کاهش اوج بار در نظر داشتیم در اختیار استانداران قرار می دهیم تا با برنامه ریزی در سطح استان ها هزینه کنند. 

پروژه ﻃﺮاﺣﯽ و ساخت ﻣﺮاﮐﺰ راﻫﺒﺮی ﺷﺒﮑﻪ ﺑﺮق (دیسپاچینگ ملی پیشرفته کشور) امروز با حضور «رضا اردکانیان» وزیر نیرو با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۱۴۴ میلیارد تومانی افتتاح شد.

استفاده از فن‌آوری‌های روز جهان در زمینه ارتباطات و سیستم‌های SCADA/EMS/WAMs، ساخت ۲ مرکز کاملا مشابه با قابلیت‌های یکسان و تحت مدیریت یکپارچه و یک مرکز سوم برای شرایط اضطراری، فعال بودن توامان هر سه مرکز در هر لحظه، استفاده از سرویس‌های پر سرعت و پُرظرفیت فیبر نوری به عنوان محیط ارتباطی بین مراکز کنترل، پست‌ها و نیروگاه‌ها، امکان پایش و راهبری شبکه انتقال برق کشور از طریق سه مرکز و قابلیت اداره شبکه انتقال برق کشور توسط یک مرکز در هر زمان، از جمله ویژگی‌های مهم این پروژه است.

ظرفیت راهبری و پایش شبکه‌ای برای ۳۰ سال آینده، امکان تامین داده‌ها به هر ۲ روش مستقیم و سلسله مراتبی از طریق مراکز منطقه‌ای، افزونه بودن مرکز ملی با وجود مرکز پشتیبان و مرکز اضطراری، اختصاصی بودن شبکه مخابرات دیسپاچینگ، اتخاذ راهبردهای جدید در راهبری شبکه و تغییرات فناورانه در ابزار فرماندهی و کنترل شبکه و امکان مدیریت راهبری شبکه فرا ملی به عنوان هاب منطقه، از مزایای راه‌اندازی این مرکز محسوب می‌شود.

دیسپاچینگ راهبری کل شبکه برق را در همه بخش‌های آن شامل نیروگاه‌ها، خطوط انتقال و پست‌ها برعهده دارد.

این مرکز جدید با آخرین فناوری های روز جهانی ساخته شده و ظرفیت پردازش و دریافت اطلاعات آن نسبت به مرکز قبلی ۱۰ برابر شده است.

همچنین این مرکز به فناوری wams مجهز شده است است که قابلیت رصد حوادث شبکه را به صورت لحظه‌ای دارد.

دیسپاچینگ ملی جدید برق کشور، توان تبدیل شدن ایران به چهار راه تبادل برق منطقه را فراهم می‌کند و دنبال داخلی‌سازی و بومی‌سازی آن در برنامه است.// 114

// 114

بیشتر بخوانید:

رونمایی وزیر نیرو از طرح دیسپاچینگ ملی

بهره‌برداری از 290 طرح آب و برق تا پایان سال 1400