به گزارش ایران پرس، ژاپن در حالی برای آب شدن بیش از پیش یخ روابط با چین تلاش می کند که تاریخ و مناقشات ارضی، روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
نگرانی ها درباره برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی از جمله محورهای اصلی گفتگوی «تارو کُنو»، وزیر خارجه ژاپن و «وانگ یی»، همتای چینی اش بود.
ژاپن برای اتخاذ تدابیر سختگیرانه تر علیه کره شمالی که ماه اوت یک موشک بالستیک بر فراز جزیره هوکایدو شلیک کرد، تلاش کرده است.
وزیر خارجه چین در این دیدار گفت: «در حال حاضر، روابط چین و ژاپن در مقطع حساسی است. پیشرفت مثبت در این روابط دیده می شود، اما بسیاری از اختلالات و موانع همچنان به قوت خود باقی است. این روابط همواره با فراز و فرود بوده است. ما اهمیت زیادی برای اظهارات مثبت اخیر طرف ژاپنی درباره روابط با چین قائلیم، به ویژه سخنرانی «شینزو آبه»، نخست وزیر در پارلمان که بهبود روابط با چین را موضوع مهم بعدی دانست که دولتش به آن خواهد پرداخت.»
همچنین قرار بود وزیر خارجه ژاپن درباره فراهم کردن احتمالی مقدمات برای برگزاری اجلاسی سه جانبه بین سران چین، کره جنوبی و ژاپن در بهار امسال با همتای چینی خود گفتگو کند. کُنو قرار بود پس از دیدار با همتای چینی خود، با «یانگ جیچی»، مشاور بلندپایه سیاست خارجی نخست وزیر، و سران بلندپایه چین، از جمله «شی جینپینگ»، رئیس جمهور این کشور دیدار کند.
روابط چین و ژاپن سال های اخیر بر سر مناقشات ارضی در دریای ژاپن و ادعای مالکیت هر دو کشور بر جزایر موسوم به سنکاکو در ژاپن و دیائویو در چین به سردی گراییده است.
دو کشور همچنین بر سر معبدی که سران محکوم جنگ جهانی دوم در آنجا دفن شده اند و مورد احترام ژاپنی هاست، مناقشه دارند.
این معبد، نماد تجاوز ژاپن در جنگ جهانی دوم تلقی می شود، و همواره مایه اختلاف ژاپن و همسایگانش بوده است.
با اینکه شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن همچنان به ارسال اعانه و هدایا به این معبد ادامه می دهد، اما از دسامبر 2012 از دیدار شخصی از این معبد خودداری کرده است. این نخستین سفر کُنو به چین به عنوان وزیر خارجه است. 113/111
بیشتر بخوانید:
ژاپن تایمز: نشانه های بهبود روابط میان چین و ژاپن
مذاکرات چین و ژاپن برای حل اختلافات در دریای چین شرقی
تاکید بر گسترش همکاری های ایران و ژاپن در دیدار وزیر نیروی ایران با وزیر خارجه ژاپن