تحلیل؛

ایران پرس: رسانه عبری اذعان کرد تنش‌ها و جنگ‌های یک سال اخیر اسرائیل در منطقه سبب بروز وضعیت وخیم روانی برای ساکنان اسرائیل شده است.

13 ماه از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه می‌گذرد جنگی که اسرائیل با همه توان خود علیه حماس و مردم غزه اقدام کرد و مرتکب نسل‌کشی تمام عیار شد، اما هنوز مردم غزه و رزمندگان حماس در حال مقاومت هستند و نشانه‌ای دال بر تسلیم شدن دیده نمی‌شود. یکی از نشانه‌های آن نیز وقوع عملیات‌های شهادت‌طلبانه در 10 روز اخیر از جمله امروز است که در عملیات شهادت‌طلبانه امر در بئر السبع تعدادی از شهرک نشینان زخمی شدند. در همین حال، هنوز حدود 100 اسیر فلسطینی در اختیار حماس هستند و رژیم صهیونیستی موفق به آزادی آنها نشده است. شماری از اسرا نیز در اثر بمباران غزه توسط صهیونیست‌ها به هلاکت رسیده‌اند.

همزمان با جنگ غزه، از حدود یک ماه قبل جنگ علیه لبنان نیز آغاز شده است. اگرچه رژیم صهیونیستی، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان را به شهادت رسانده، اما پس از شهادت سید حسن نصرالله، حملات موشکی حزب‌الله لبنان علیه اراضی اشغالی افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است، به نحوی که نه تنها امکان بازگشت آوارگان صهیونیست به مناطق شمالی اراضی اشغالی وجود ندارد بلکه حیفا نیز در اثر حملات موشکی حزب‌الله ناامن شده است. 

رژیم صهیونیستی با تبلیغات بسیار سعی دارد القاء کند که شدت جنایت‌های مرتکب شده در غزه و لبنان و استفاده از بمب‌های یک تنی یا ترور مقامات و فرماندهان مقاومت به منزله پیروزی در این جنگ است، اما حتی محافل صهیونیستی نیز این روایت پیروزمندانه را نپذیرفته و بر این باور هستند که جنگ خسارت‌های شدید انسانی و مادی در پی داشته است. از جمله این پیامدها بروز وضعیت وخیم روانی برای شهروندان اراضی اشغالی است.

در همین راستا، روزنامه عبری هاآرتص، در مقاله‌ای به‌قلم «تسوی بارئیل» نویسنده معروف صهیونیست، به بررسی وضعیت وخیم روانی صهیونیست‌ها در سایه تنش‌های ناشی از اقدامات سران فاشیست رژیم اشغالگر که موجودیت این رژیم را در معرض خطر قرار داده است، پرداخت. نویسنده در این مطلب تأکید کرد: امروز جامعه اسرائیل در یک حالت افسردگی عمیق همراه با احساس شرم و گناه قرار دارد و این مرحله‌ای است که در آن ما نمی‌توانیم به قربانیان این فاجعه دشوار، دلداری بدهیم. در واقع اسرائیلی‌ها در این مرحله هیچ چیزی پیدا نمی‌کنند که با آن به خودشان دلداری بدهند. 

در ادامه مقاله هاآرتص تأکید شده است: جامعه غمگین اسرائیل امروز مراحل شوک روانی را تجربه می‌کند و وارد مرحله پذیرش واقعیت شده است که خطرناک‌ترین مرحله به‌شمار می‌رود. به‌نظر می‌رسد که اسرائیلی‌ها باید به همین زندگی آشفته‌ای که دارند عادت کنند و دیگر منتظر بازگشت اسرای اسرائیلی از غزه نباشند. 

نکته مهمی که در تحلیل روزنامه صهیونیستی هاآرتص وجود دارد، این است که به مقاومت مردم فلسطین و لبنان اذعان می‌کند در حالی که مردم در اراضی اشغالی با شدیدترین وضعیت روانی مواجه هستند. نویسنده این یادداشت تصریح کرد: اسرائیلی‌ها همیشه تصور می‌کردند که فلسطینی‌ها در وضعیت منفعلی قرار دارند و خودشان را با این زندگی وفق داده‌اند، اما اتفاقی که افتاد به‌عکس این تصور ما بود. همچنین ما هنوز نمی‌دانیم که چرا لبنانی‌ها اقدامی علیه حزب‌الله انجام نمی‌دهند و از آن حمایت هم می‌کنند.

نویسنده:سید رضی عمادی