گروه تروریستی داعش در یک هفته گذشته دو عملیات تروریستی در ولایت بدخشان واقع در شمال افغانستان انجام داده اند که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از ۲۵ نفر شده است.

با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، عملیات تروریستی شاخه های گروه داعش در افغانستان شکل تازه گرفت و در حال حاضر به نظر می رسد که تروریست های داعش به شمال افغانستان کوچ کرده اند و عملیات تروریستی را در آنجا هدایت می کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، روز پنجشنبه گروه تروریستی داعش اعلام کرد مسئولیت حمله‌ انتحاری علیه نثاراحمد احمدی معاون والی و سرپرست طالبان در ولایت بدخشان را به عهده گرفته است.

در این حمله که صبح چهارشنبه در فیض‌آباد مرکز ولایت بدخشان انجام شد، نثار احمد احمدی معاون والی با یک تن دیگر در این حادثه جان باختند.

یک روز پس از کشته شدن معاول والی طالبان در مرکز ولایت بدخشان، بر اثر انفجار در مراسم ترحیم معاون والی طالبان دست کم ۱۰ نفر کشته و ۲۵ نفر دیگر هم زخمی شده‌اند.

عملیات تروریستی در مسجد نبوی در زمان برگزاری مراسم ترحیم «نثاراحمد احمدی» معاون و سرپرست والی طالبان در بدخشان رخ داد.

گروه تروریستی داعش در روز جمعه طی بیانیه ای مسئولیت عملیات تروریستی در مسجد نبوی ولایت بدخشان را برعهده گرفت.

این عملیات تروریستی با واکنش های بسیاری همراه شد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی حکومت طالبان در توییتی، این انفجار را «کار دشمنان اسلام» خوانده و بر پی‌گرد عاملان آن تاکید کرد.

نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که این حملات «نشان‌دهنده‌ی بی‌اعتنایی کامل به زندگی شهروندان افغان است». 

حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین و عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هم در پیام های جداگانه این حمله را محکوم کرده و آن را «یک اقدام تروریستی و خلاف تمام موازین انسانی و اسلامی» دانستند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم با محکومیت این انفجار، آن را تروریستی خواند و گفت که حملات تروریستی و کور به مردم عادی و شهروندان بی‌گناه خاصه در اماکن دینی و مذهبی، هیچ نسبتی با آموزه‌های دین مبین اسلام ندارد و محکوم است. 

باوجود ادعای طالبان درباره تامین امنیت نسبی در افغانستان، مناطق مختلف این کشور همچنان صحنه حملات تروریستی و کشتار شهروندان عادی است.

برخی معتقدند: یکجانبه گرایی طالبان و مخالفت این گروه با تشکیل دولت فراگیر و نقض حقوق شهروندان مهمترین مانع برقراری ثبات و امنیتی در این کشور است.125