از سوی دیگر، آمریکا و متحدانش همچنان از به کارگیری گزینه نظامی برای مقابله با مادورو و دولت چپگرای وی سخن میگویند.
در این راستا، ارسال کمکهای به اصطلاح بشردوستانه واشنگتن به محور اصلی دوئل سیاسی میان «خوان گوایدو» رئیس پارلمان مخالف دولت و «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا تبدیل شده است.
طی چند روز گذشته ارسال کمکهای به اصطلاح بشردوستانه آمریکا و عدم اجازه ورود آنها ازسوی دولت ونزوئلا به دستاویزی برای خوان گوایدو رهبر مخالفان و رییس جمهور خود خوانده این کشور و متحدان غربی وی تبدیل شده تا همچنان بر طبل جنگ علیه ونزوئلا بکوبند.
ازنظر گوایدو کمکهای به اصطلاح بشردوستانه آمریکا می تواند تا حدودی بحران غذا و دارو را در ونزوئلا بهبود بخشد، این درحالی است که بحران اقتصادی کنونی در ونزوئلا حاصل سیاستها و مداخلات واشنگتن و تحریمهای آمریکا علیه این کشور است.
آمریکا از مدتها قبل تحریمهای شدیدی را علیه ونزوئلا وضع کرده است که این تحریمها، مشکلات اقتصادی را در این کشور آمریکای لاتینی دامن زده است.
براساس گزارش یک اندیشکده مسائل راهبردی و ژئوپلیتیک در آمریکای لاتین، محدودیتهای مالی که آمریکا برای ونزوئلا در فاصله سالهای 2013 تا 2017 ایجاد کرده، بین 260 تا 350 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور ضرر زده است.
همچنین اعمال این محدودیتها، تولید ناخالص داخلی ونزوئلا را بین یک ممیز یک دهم تا یک ممیز 6 دهم درصد کاهش داده است.
به عبارت دیگر، این تحریمها و محدودیتها در همین بازده زمانی یعنی 2013 تا 2017 نزدیک به 14 هزار دلار به هر مرد، زن و کودک ونزوئلایی خسارت وارد کرده است.
«دلسی رودریگز» معاون مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا به راشاتودی گفت: تصمیم واشنگتن برای ارسال کمک به ونزوئلا ریاکاری است، چون تحریمهای اقتصادی آمریکا باعث ایجاد شرایط ناگوار در این کشور شده است.
کمک بشردوستانه دروغی بزرگ است. آنچه ونزوئلا به آن نیاز دارد گفت وگوی ملی میان دولت و مخالفان است، چیزی که آمریکا مانع از انجام آن میشود.
اکنون واشنگتن در حمایت از گوایدو و به درخواست وی محمولهای از کمکهای دارویی و غذایی را راهی ونزوئلا کرده است.
محمولهای که دولت ونزوئلا آن را نپذیرفته است.
دراین راستا نیروهای ارتش ونزوئلا به دستور مادورو برای جلوگیری از ورود این محمولههای مشکوک در مرز کلمبیا مستقر شدهاند و مردم ونزوئلا نیز با تجمع در این منطقه مرزی، علیه سیاستهای مداخله جویانه واشنگتن شعار دادند.
از نظرمادورو و دولت وی ارسال چنین محموله ای شوی نمایشی درراستای فراهم آوردن حضور نظامی و جنگ افروزی در ونزوئلا است.
نیکلاس مادورو 10 فوریه جاری درگفت وگو با خبرنگاران کمکهای به اصطلاح بشردوستانه آمریکا به ونزوئلا را "مسموم" توصیف و با ورود آن به خاک کشورش مخالفت کرد.
وی آمریکا را به تلاش برای نابودی استقلال و حاکمیت ملی ونزوئلا به بهانه رساندن کمکهای انسانی متهم کرد و گفت: کمکهای واشنگتن، پوششی برای پنهان کردن جنایت های آمریکاست.
گزارش: کاراکاس روزهای آرامی را تجربه میکند
اگر چه تلاشهای گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا برای سرنگونی مادورو با همراهی و حمایت واشنگتن و متحدانش همچنان ادامه دارد، اما به نظر میرسد مادورو با همراهی مردم کشورش و همچنین ارتش ونزوئلا همچنان با اعتقاد به آرمانهای استعمارستیزانه و ضد آمریکایی به مبارزه خود علیه آمریکا و عوامل داخلی آن ادامه خواهند داد. 138/120
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتربخوانید:
یگان ویژه ارتش ونزوئلا در مرز کلمبیا مستقر شد
حمایت گوایدو از کمک های آمریکا به ونزوئلا
مادورو: آمریکا به دنبال بیثباتی ونزوئلا است
مادورو: نظامیان ونزوئلا به آمریکا وابسته نیستند