بحث افزودن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی توسط مقامات کشورهای اروپایی در هفتههای اخیر مطرح شد. «اورسولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا دیروز سه شنبه در اظهاراتی مداخلهجویانه در امور داخلی ایران ادعا کرد که از شناسایی سپاه به عنوان نهاد تروریستی حمایت میکند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این رایگیری ۵۹۸ نماینده به این طرح رای موافق، ۹ نماینده رای مخالف و ۳۱ نماینده رای ممتنع دادند.
تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و در حکم درخواست هستند.
تصمیم نهایی در خصوص قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست موسوم به تروریسم یا عدم آن را شورای اروپا اتخاذ میکند.
دوشنبه هفته آینده، دولتهای اروپایی تصمیم می گیرند مصوبه امروز پارلمان اروپا را اجرایی کنند یا نه.
برخی منابع خبری نیز اعلام کردند احتمالاً فردا پنجشنبه درباره «طرح تعلیق برجام» هم رای گیری خواهد شد.
در همین حال، چارلز میشل، رئیس شورای اروپا در سخنرانی امروز چهارشنبه خود در نشست پارلمان اروپا با تکرار اظهارات مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، گفت: ما باید نسبت به حمایت از کسانی که برای آزادی و دموکراسی به پا خواستند، متعهد باشیم.
میشل با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، گفت: شورای اروپا قصد دارد اقدامات تحریمی را [علیه ایران] افزایش دهد، به ویژه به دلیل حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ علیه اوکراین.
ضربه اخیر سپاه پاسداران به شبکه مرتبط با سرویس جاسوسی بریتانیا در جریان آشوبهای اخیر و اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری جاسوس سرویس اطلاعات مخفی انگلیس توسط قوه قضائیه ایران، مقام های اروپایی را بشدت برآشفته کرده است.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفته است که اظهارنظر مقامهای اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط اینها در ارتباط با دولت و ملت ایران است.»
کنعانی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی ایران است و امیدواریم دولتهایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند. /114