تحلیل:

ایران پرس: حزب الله لبنان در قبال حملات کور رژیم صهیونیستی به لبنان که نزدیک به 600 شهید و 1900 زخمی برجای گذاشته، اهداف نظامی وامنیتی راهبردی این رژیم را مورد حملات دقیق قرار داده و با افزایش برد موشک های خود یک میلیون نفر دیگرازصهیونیست ها را در معرض جابجایی و مهاجرت قرار داده است.

رسانه های عبری زبان تایید کردند که تنها در روز گذشته حزب الله لبنان بیش از ۴۰۰ موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک کرده است.

این بیشترین تعداد موشک شلیک شده از سمت حزب الله از آغاز نبرد با دشمن صهیونیستی طی یکسال گذشته بوده است. منابع صهیونیستی صبح امروز (چهارشنبه) نیز از به صدا در آمدن آژیر خطر در تل‌آویو و مناطقی در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند.

 

منابع عبری زبان اذعان کردند که در پی حمله موشکی حزب الله به تل آویو و به صدا درآمدن آژیر خطر در این شهر و مناطق مجاور آن، بیش از یک میلیون صهیونیست مجبور به فرار به پناهگاه‌ها شدند.

حزب‌الله لبنان در بیانیه دوم امروز خود اعلام کرد که با موشک بالستیک از نوع قادر یک، مقر فرماندهی موساد را در حومه تل‌آویو هدف قرار داده است. این مقر همان مرکز منفجر کردن پیچرها و بی‌سیم‌ها بوده است.

حزب‌الله لبنان در بیانیه اول صبح امروز خود نیز اعلام کرده بود پایگاه «ایلانیا» را با مجموعه‌ای از موشک‌های «فادِی یک» هدف قرار داده است.

همچنین حزب الله لبنان برای اولین بار از موشک «قادر ۱» برای حمله به اهدافی در عمق تل آویو مرکز سرزمین‌های اشغالی استفاده کرد. این موشک که یک موشک بالستیک و دور برد به شمار می رود، بین ۱۵ و نیم تا ۱۶.۵۸ متر طول دارد و قطر آن بالغ بر ۱.۲۵ متر است.

وزن کلی این موشک بین ۱۵ تن تا ۱۷ و نیم تن است و کلاهک جنگی این موشک نیز ۷۰۰ تا هزار کیلوگرم وزن دارد. این موشک به صورت ترکیبی و از سوخت مایع و جامد استفاده می کند و مسیر حرکت آن نیز از نوع موشک‌های بالستیک است.

برد این موشک متفاوت است و از یک هزار و ۳۵۰ کیلومتر آغاز می شود و تا یک هزار و ۹۵۰ کیلومتر نیز می رسد.

موج جدید حمله موشکی حزب الله در پاسخ به بیش از ۱۴ حمله هوایی صبح امروز رژیم صهیونیستی به شهرک ها و روستاهای جنوبی و شرقی لبنان صورت گرفت. ضعف عمق استراتژیک باعث شده رژیمی که خود را دارای پنجمین ارتش بزرگ جهان می‌داند، ضرباتی بزرگ از مقاومت دریافت کند.

رژیم صهیونیستی هدف از حملات خود به جنوب لبنان را بازگرداندن هزاران شهرک نشین آواره به خانه های خود در شمال فلسطین اشغالی عنوان کرده است، اما دفاع موشکی حزب الله و افزایش برد آن ها موجب شده است که بیش ازیک میلیون نفر دیگر از صهیونیست ها نیز در وضعیت مناطق جبهه شمالی قرار گیرند و در صورت استمرار جنگ مجبور به مهاجرت و جابجایی به دیگر مناطق فلسطین اشغالی شوند.

ازاین دید «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با دستور افزایش و گسترش حملات کور به لبنان نه تنها نتوانسته به انتظارات شهرک نشینان مناطق شمالی پاسخ دهد بلکه هزاران صهیونیست دیگر نیز در وضعیت مشابه شهرک نشینان جبهه شمالی قرار گیرند.

این در حالی است که به اذعان یک نهاد امنیتی صهیونیستی، حزب الله، توانمندی هایی دارد که می تواند عرصه های دریایی و اقتصادی این رژیم را تهدید کند. این حزب همچنان قدرت شلیک صد هزار موشک برای هدف قرار دادن اراضی اشغالی را دارد.

در همین حال روزنامه چپ گرای «هاآرتص» تصریح کرد: "۴۰ هزار رزمنده از سوریه، عراق و یمن خود را به بلندی های اشغالی جولان سوریه رسانده اند و منتظر اشاره «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان برای نبرد با رژیم صهیونیستی هستند."

استقرار این نیروها بیانگر آن است که ممکن است جنگ رژیم صهیونیستی به یک جنگ منطقه ای بسیار گسترده تر تبدیل شود.

براین اساس به نوشته نشریه اقتصادی اکونومیست کابوس وار ترین سناریو برای اقتصاد اسرائیل، جنگ فراگیر با حزب الله لبنان است.طبق براورد این تشریه در نتیجه بروز این جنگ رشد اقتصادی اسرائیل به شدت متضرر خواهد شد و احتمالاً آثار این خسارت‌ها بیشتر از خسارت‌های ۷ اکتبر سال گذشته خواهد بود؛ کما اینکه هزینه‌های ارتش نیز به صورت قابل توجهی بالا خواهد رفت.این مجله اقتصادی از ۳ بانک بزرگ اسرائیل نقل کرده تعداد افرادی که درخواست دریافت سپرده‌های خود را دارند تا آن را به کشورهای دیگر انتقال دهند، افزایش پیدا کرده است.

در واقع تنها دستاورد رژیم صهیونیستی و نتانیاهو از گسترش دامنه حملات کور به لبنان علاوه بر اینکه خود و این رژیم را در سیبل انتقادهای تند سخنرانان در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل قرار داده است بلکه یک پرونده دیگر به جمع پرونده های جنایات جنگی خود و رژیم صهیونیستی افزوده است.

همچنانکه سازمان حقوق بشری یورو-مد مانیتور(euromedmonitor) تایید کرده است همه حمله‌های رژیم صهیونیستی، نقض فاحش کنوانسیون چهارگانه ژنو، پروتکل الحاقی و به ‎طور کلی قوانین بین‎ المللی بشردوستانه است؛ این معاهده‌ها از طرف‌های درگیری می‌خواهد که همیشه بین غیرنظامیان و نظامیان تمایز قائل شوند و علاوه بر محافظت ویژه از زنان و کودکان، از جمعیت‌های آسیب‌پذیر مانند خبرنگاران و سالمندان حمایت ویژه کنند.

نویسنده: احمد کاظم زاده

117