ایران پرس- رئیس جمهوری افغانستان از پاکسازی ولایت شرقی این کشور از وجود گروه تروریستی داعش خبر داد.

"محمد اشرف غنی" در سفر به ولایت ننگرهار در شرق افغانستان اعلام کرد: درپی مبارزه مشترک نظامیان افغان، سرانجام داعش در ولایت ننگرهار نابود شد.

رییس جمهوری افغانستان خطاب به مردم و نظامیان کشورش و به طعنه به نیروهای خارجی گفت: مشکلی که با بمب‌های بزرگ، عملیات ویژه و حملات هوایی حل نشد، شما آن را با تدبیر حل کردید.

"اشرف غنی" خاطر نشان کرد: شهرستان های «شیرزاد» و «حصارک» ولایت ننگرهار نیز از وجود دشمنان پاکسازی خواهد شد و دستور اجرای عملیات خاص دراین مناطق صادر شده است.

بازدید رییس جمهوری افغانستان از ولایت ننگرهار که اصلی ترین جبهه مبارزه با گروه تروریستی داعش محسوب می شود، از اهمیت عملیات ضد تروریستی در این ولایت حکایت دارد.

داعش که چهار سال پیش ننگرهار را مرکز خلافت خود در افغانستان تعیین کرد، این ولایت را به مرکز فعالیت های مرگبار تروریستی خود تبدیل کرده بود.

گروه داعش با تثبیت موقعیت خود در ننگرهار عملیات های خود در مناطق مختلف افغانستان از جمله در شهر کابل پایتخت این کشور را از این ولایت برنامه ریزی و هدایت کرده است که این مسئله سبب شد تا پاکسازی مناطق مختلف ولایت ننگرهار از وجود نیروهای داعش در دستور کار جدی دولت، شورای امنیت ملی و نیروهای مسلح افغانستان قرار بگیرد.

بازدید رییس جمهوری افغانستان از مناطق پاکسازی شده از وجود نیروهای داعش در ولایت ناامن ننگرهار و سخنان وی نشان می دهد که همکاری نیروهای مسلح این کشور مشتمل بر نیروهای پلیس و نظامیان ارتش افغانستان موجب کسب پیروزهای چشمگیری در جبهه های مقابله با افراط گرایی در این ولایت شده است که حضور اشرف غنی می تواند موجب تقویت روحیه و انگیزه نیروهای مسلح در مبارزه موثر و قاطع با تروریست های داعشی باشد.

سخنان اشرف غنی خطاب به فرماندهان و نیروهای ارتش و پلیس افغانستان مبنی بر آنکه مشکلی که با بمب های بزرگ و حملات ویژه هوایی نیروهای خارجی حل نشد، شما با تدبیر و عزم راسخ حل کردید، مسئله ای است که توجه جدی به آن می تواند گره گشای مشکلات امنیتی افغانستان باشد.

در حدود هجده سال گذشته که نیروهای خارجی در افغانستان در مهار تروریسم و حل مشکل ناامنی و خشونت ناکام بودند، بارها بر لزوم توجه به خوداتکایی نیروهای مسلح این کشور برای خشکاندن ریشه های افراط گرایی و بی ثباتی تاکید شد که تجربه اخیر دولت کابل در ایجاد هم افزایی و همکاری مدبرانه بین نیروهای مسلح  برای مقابله با تروریست های داعشی در ولایت ننگرهار، الگویی کارآمد برای مبارزه با خشونت و ناامنی در سایر ولایت افغانستان است.

به نظر می رسد چنانچه نیروهای مسلح افغانستان به سطح بالایی از اعتماد به نفس در برخورد با تروریسم در این کشور دست پیدا کنند که اقدامات موفق آنان در ننگرهار نوید بخش آن است، اصل خود اتکایی امنیتی ملموس تر می شود که این مسئله می تواند به فراهم شدن زمینه خروج نیروهای خارجی منجر شود.

نویسنده: محمدرضا عسگری

133/118

بیشتر بخوانید:

پاکسازی شرق افغانستان از وجود گروه تروریستی داعش

تاکید افغانستان بر شکست داعش در ننگرهار/ تحلیل