ایران پرس- احزاب و گروه‌های شیعه پاکستان با برگزاری نشستی در کراچی مرکز ایالت سند بر توقف ترور شیعیان در این کشور تاکید کردند.

این نشست به میزبانی مجلس وحدت مسلمین پاکستان و دراعتراض به افزایش ترور شیعیان در شهر کراچی برگزار شد.

شرکت کنندگان دراین نشست تاکید کردند، با دور شدن پاکستان ازآمریکا ترور شیعیان در پاکستان کاهش یافته بود اما نزدیک شدن دوباره اسلام‌آباد به واشنگتن سبب آغاز این ترورها شده است.

تروریست‌ها همواره در شھرهای کراچی و حیدرآباد پاکستان، شیعیان را هدف حملات ترویستی خود قرار می‌دهند. برخی ازگروه‌های تروریستی از جمله گروه "جماعت الاحرار"، "سپاه صحابه" و "لشکر جهنگوی" در جنوب پاکستان در هدف قراردادن شیعیان نقش دارند.

حدود 20 درصد جمعیت بیش از 200 میلیون نفری پاکستان را شیعیان تشکیل می‌دهند. این برای اولین بار نیست که احزاب و گروه‌های شیعه پاکستان خواهان تضمین امنیت جان شیعیان از سوی دولت‌های ایالتی و فدرال این کشور هستند.

گروه‌های تروریستی و فرقه‌گرا که در پاکستان شناخته شده نیز هستند با بیعت با گروه تروریستی داعش در سال‌های اخیر حملات خود را ضد شیعیان در پاکستان شدت بخشیده‌اند. با این حال، علمای پاکستان متحد در برابر آنها ایستاده‌اند. 

"حافظ طاهراشرفی"، رئیس شورای علمای پاکستان در این باره و در اظهاراتی که سایت خبری حوزه آنرا منتشر کرد گفت: "رهبران مذهبی پاکستان با هم متحد بوده و برای ایجاد ثبات و وحدت میان ملت مسلمان این کشور متعهد هستند. 

جماعت‌های دینی مختلف در شهرهای گوناگون، و امامان جماعت، در نماز جمعه ها به تشکیل یک کمپین سراسری برای نابودی تروریسم، افراط‌گرایی و خشونت‌های فرقه‌ای در پاکستان متعهد شده‌اند."

حملات هدفمند تروریست‌ها ضد شیعیان که علیه شخصیت‌های سیاسی، علمی و مذهبی آنان در پاکستان ادامه دارد نشان می دهد، فرقه گرایان و تروریست‌ها اهداف مشخصی را از هدف قرار دادن شیعیان در جامعه پاکستان دنبال می کنند که مهمترین آنها دامن زدن به جنگ فرقه‌ای در این کشور و تضعیف جامعه شیعیان پاکستان است.

این در حالی است، چه شیعه و چه سنی همواره زندگی مسالمت آمیزی با هم داشته و مردم سنی پاکستان با احترام به آیین و شعائر شیعیان نشان داده اند که به عقاید آنان از جمله زنده نگه داشتن عاشورای حسینی (ع) احترام می گذارند. انتخاب نام ائمه اطهار برای فرزندان اهل سنت در پاکستان در همین راستا قابل توجه و تامل است.

«محمد عامر رانا» کارشناس امنیتی پاکستان در مصاحبه ای که خبرگزاری تسنیم آنرا منتشر کرد، در مورد ریشه های فرقه گرایی در این کشور معتقد است: "مدارس دینی بیشترین نقش را در گسترش افراط‌گرایی در پاکستان دارند. این مدارس و شبکه‌های وابسته به آنها برای پیشبرد برنامه‌های افراطی خود به افراط‌گرایی و خشونت‌های فرقه‌ای در مناطق مختلف دامن می‌زنند."

فرقه گرایی در پاکستان با ورود مدارس مذهبی تحت حمایت عربستان و فرقه ظاله وهابیت  آغاز شد. این مدارس با تعلیم آموزه‌های غلط از اسلام به تضادهای مذهبی در پاکستان دامن می زنند.

بیش از بیست هزار مدرسه دینی در پاکستان وجود دارد که تحت حمایت و هدایت وهابیت در این کشور قرار دارد که مستقیما از عربستان تامین مالی می‌شوند. به همین دلیل به رغم وعده‌های دولت پاکستان برای تامین امنیت شیعیان در این کشور همچنان حملات تروریستی هدفمند ضد آنان ادامه دارد.

با این حال، هوشیاری مردم پاکستان باعث شده است تا توطئه تروریست‌ها برای دامن زدن به جنگ فرقه‌ای در این کشور نقش بر آب شود. مردم پاکستان انتظار دارند دولت و ارتش این کشور به طور ریشه‌ای و اصولی با فرقه‌گرایی و تروریسم در پاکستان مقابله کنند. 139/120

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

تاکید اسلام‌آباد بر نظام واحد آموزشی در پاکستان/ تحلیل

تضمین دولت پاکستان به اقدام نکردن ضد مدارس دینی -

هشدار مقام پاکستانی درباره ثبت مدارس دینی با گرایش وهابیت در این کشور+ ویدئو