پاکستانیها که سال گذشته نیز با وضع تعرفههای سنگین برای کامیونداران ایرانی، روزها رانندگان ایرانی را معطل نگه داشته بودند، بار دیگر، مرز خود را به روی کامیونهای ایرانی بسته اند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بنا بر گفته محمدجواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری ایران ، حدود یک ماه است که رانندگان ایرانی گرفتار سختگیریهای پاکستان شده و عبور و مرور بار به این کشور تقریبا متوقف است. این در حالی است که رانندگان پاکستانی مطابق روال گذشته به ایران رفتوآمد دارند.
محمود تهیدست، عضو هیئتمدیره اتاق مشترک ایران و پاکستان، به روزنامه «شرق» میگوید: پاکستانیها اذیت میکنند و بهانههای مختلف میآورند. یک بار تعرفه را بالا میبرند و روز دیگر ویزا نمیدهند و روزی برای انجام فرایندهای گمرکی تعلل به خرج میدهند. به گفته او، ایران و پاکستان سالانه یکمیلیاردو 300 میلیون دلار مراودات تجاری دارند؛ بااینحال برای ترانزیت زمینی کالا به این کشور ناسازگاری بسیار است.
محمدجواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری هم با تأیید بهصفشدن کامیونهای ایرانی پشت مرزهای پاکستان، به «شرق» توضیح میدهد: کامیونداران ایرانی حدود یک ماه است برای تردد به این کشور دچار مشکل شدهاند و گمرک پاکستان پاسخگو نیست.
هدایتی می گوید: پاکستان به رانندگان ایرانی ویزا نمیدهد و آنها را مجبور میکند که بار خود را در مرز تخلیه کرده و تحویل کامیونداران پاکستانی دهند. این موضوع موجب شده فرایند تخلیه و بارگیری مجدد بسیار طولانی شود و صفی از کامیون در مرز ایران و پاکستان شکل بگیرد. هدایتی تأکید میکند تخلیه و بارگیری مجدد کالاها خسارات زیادی به جا گذاشته و پاکستان حاضر نیست به رانندگان ایرانی برای ورود به خاک این کشور ویزا دهد.
بنا بر گفته مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری، پاکستانیها درباره ویزاندادن به رانندگان ایرانی بهانه عجیبی آورده و میگویند هولوگرامهای مخصوص ویزا کم آمده و فعلا موجود نیست!
بااینحال سختگیریهای پاکستان در روند ترانزیت به ایران از نظر علی ضیایی، کارشناس صنعت حملونقل، بخشی از یک پازل بزرگتر است و رقبای ترانزیتی میخواهند ایران را در معادلات ترانزیتی منطقه به حاشیه ببرند.
او میگوید پاکستان حتی حاضر شده صلح با هند را در دستور کار قرار دهد و مارس گذشته دو کشور بر اختلافهای دیرینه خود چشم بستند و محموله گندم هند که همیشه از بندر چابهار عبور میکرد و به افغانستان میرسید، این بار از پاکستان عبور کرد.
112