ایران پرس: نشست سران سازمان تعامل و اعتماد سازی آسیا (سیکا) با امضای شش سند همکاری به کار خود در آستانه، پایتخت قزاقستان پایان داد. 

کاخ کرملین با انتشار بیانیه‌ ای اعلام کرد، سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در نشست آستانه، پایتخت قزاقستان 6 سند همکاری را تصویب کردند.

بیانیه آستانه که مهمترین سند همکاری سران کشورهای عضو تعامل و اقدامات اعتماد سازی در آسیا (سیکا) محسوب می شود، در پایان نشست آستانه به امضای سران این سازمان رسید. بر اساس این بیانیه، مقرر شده است سیکا از کنفرانس به سازمان تغییر کند. تبدیل سیکا از کنفراس به سازمان، این تشکیلات بین المللی را قادر می سازد تا در امور مهم تر و تاثیرگذارتر وارد شود.

دربیانیه آستانه در زمینه همکاری برای تضمین امنیت فناوری اطلاعات و یک برنامه عملیاتی جهت اجرای استراتژی مقابله با تروریسم جهانی سازمان ملل متحد وجود دارد.

تصمیم اجلاس سران سیکا درباره اعطای عضویت به کویت، تصمیم درباره ریاست نشست در سال 2024 و همچنین برگزاری نشست‌های منظم شورای رهبران و شورای وزیران نیز در جریان نشست آستانه به تصویب اعضا رسیده است. علاوه بر این، اساسنامه صندوق سیکا نیز تصویب شده است.

بدون شک، ایجاد نظم جهانی چند قطبی با هدف مبارزه با رهبری جهانی کشور سلطه گری نظیر آمریکا در طول چند دهه اخیر از جمله اهداف تعریف شده تشکل ها و سازمان های آسیایی است.

بدیهی است که حضور و مشارکت ایران، روسیه، چین و هند در سازمان های آسیایی یک معنای خاص دارد. این معنای خاص با پایان دادن به یک جانبه گرایی های کشور سلطه گری نظیر آمریکا در سطح جهان همراه است. به همین دلیل، رسانه های وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی، در تحلیل های خود از این گونه فعالیت ها که سیاست های یکجانبه گرایانه آمریکا را زیر سوال می برند، همواره ابراز نگرانی می کنند. به عنوان مثال پیش از این، تحلیلگران تارنمای صهیونیستی جی پست در زمینه نشست سران همکاری شانگهای و سیکا در قرقیزستان و تاجیکستان در گزارشی نوشته بود:   

"اگر می‌خواهید ببینید دنیا بدون نفوذ آمریکا چگونه خواهد شد، می‌توانستید به عنوان ناظر به کنفرانس سازمان همکاری‌های شانگهای در قرقیزستان حضور پیدا کنید و سپس روز شنبه برای شرکت در کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا در تاجیکستان شرکت کنید".

این گونه نگرانی های رسانه های وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان دهنده این واقعیت هستند که سران کاخ سفید از هم اکنون نگران انزوای آمریکا در قرن بیست و یکم میلادی هستند. جریان خطرناک صهیونیسم نیز در شرایط بحران به سر می برد زیرا در حال از دست دادن بزرگترین حامی خود در جهان است.

به هر حال، نشست آستانه و مصوبات این نشست این واقعیت را آشکار ساخته است که کشورهای مهمی که زمانی متحد آمریکا قلمداد می شدند، اکنون در زمینه رقابت و مقابله با این کشور سلطه گر در مناطق مختلف جهان مشغولند. 

در این میان، تردیدی نیست که کشورهای عضو سیکا که 90 درصد مساحت قاره آسیا را تشکیل می‌دهند و میزبان تقریبا نیمی از جمعیت جهان هستند، در فعالیت‌های این سازمان بین المللی مشارکت دارند. این سازمان که امروز با عضویت کویت به 28 عضو رسیده است، شامل کشورهای مهمی علی الخصوص ایران، روسیه، چین، هند، ترکیه، قطر، قزاقستان و ازبکستان می‌ شود. با تبدیل وضعیت این تشکیلات بین المللی از کنفرانس به سازمان، انتظار می رود سیکا نیز مانند شانگهای به یک سازمان بزرگ و تاثیرگذار در سطح قاره آسیا و جهان در قرن جاری میلادی تبدیل شود.

نویسنده: محمد علی طالبی

115

بیشتر بخوانید:

بررسی اهمیت برگزاری نشست سران سیکا در قزاقستان