ایران پرس- کشورهای شرکت کننده در کنفرانس دو روزه سوریه در بروکسل، وعده حمایت مالی 7 /9 میلیارد دلاری از سوریه را ارائه کردند.

41 کشور اهدا کننده متعهد شدند در مجموع شش میلیارد دلار برای برنامه های بشردوستانه ضروری در سال 2017 و 7 /3 میلیارد دلار دیگر برای سال 2018 به منظور کمک به مردم سوریه اختصاص دهند.

کنفرانس بروکسل که به طور مشترک از سوی سازمان ملل، اتحادیه اروپا، آلمان، کویت، نروژ، قطر و آمریکا برگزار شد، روز سه شنبه با تمرکز بر موضوعاتی مانند نیازهای بشردوستانه مردم سوریه و مساله پناهجویان و کشورهای میزبان آنها آغاز و شامگاه چهارشنبه با انتشار بیانیه ای به کار خود پایان داد.

نکته عجیب درباره این کنفرانس این است که برخی از کشورهایی که بیشترین نقش را در برافروختن و دامن زدن به جنگ داخلی در سوریه ظرف هفت سال گذشته ایفا کرده اند، اکنون با میزبانی این نشست بین المللی مدعی کمک به مردم این کشور و بازسازی سوریه شده اند.

تلاش ائتلاف غربی –عربی برای سرنگونی دولت قانونی سوریه

نگاهی به فهرست کشورهای برگزار کننده این کنفرانس از جمله آمریکا، قطر و برخی کشورهای اتحادیه اروپا بویژه فرانسه و بریتانیا در کنار آلمان مشخص می کند که این کشورها از سال 2011 در راستای هدف کلی ائتلاف غربی –عربی برای سرنگونی دولت قانونی سوریه، تلاش خود را بر کمک های همه جانبه به انواع و اقسام گروههای مسلح تروریستی متمرکز کردند تا به خیال خود از طریق این گروهها، به خواسته شان یعنی سرنگونی دولت سوریه و بشار اسد رئیس جمهوری این کشور دست یابند.

هدف کلی تر آنها از این اقدام، در واقع، ضربه زدن به محور اصلی مقاومت در منطقه یعنی سوریه بود تا با فروپاشی نظام سیاسی این کشور، زنجیره مقاومت در منطقه از هم گسسته شود و جنبش حزب الله لبنان دچار انزوا شده و تضعیف شود. ضمن اینکه به زعم خود با تحقق فروپاشی نظام سوریه، موقعیت منطقه ای ایران نیز ضربه خورده و به انزوی ایران می انجامید.

موازنه قوا در سوریه کاملا به نفع دولت این کشور

با این حال به راه انداختن جنگ داخلی خانمان سوز در سوریه هیچ نتیجه ای برای حامیان این جنگ نداشته است. اکنون موازنه قوا در سوریه کاملا به نفع دولت سوریه و متحدان آن تغییر کرده است. در حالی که موقعیت گروه های مسلح تکفیری بویژه پس از آزاد سازی حلب و عقب نشینی آنها به دیگر استان ها از جمله استان ادلب کاملا تضعیف شده است.

در چنین شرایطی غربی ها و برخی کشورهای عربی پیشقدم برگزاری این کنفرانس برای جمع آوری کمک به منظور بازسازی سوریه شده اند. با این حال این پرسش مطرح است که آیا تا زمانی که گروههای مسلح به تاخت و تاز خود در نقاط مختلف سوریه ادامه می دهند و ائتلاف غربی –عربی به علاوه ترکیه به حمایت همه جانبه از آنها می پردازند، آیا اساساً امیدی برای دستیابی به صلح و آرامش که مقدمه بازسازی سوریه است، وجود دارد؟

غربی ها اکنون مدعی تلاش برای تحقق راه حل سیاسی به منظور پایان دادن به بحران سوریه هستند، کما اینکه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه بر ضرورت تعامل و راه حل سیاسی در موضوع سوریه تاکید و خواستار تداوم مذاکرات سیاسی در ژنو شد.

با این حال، صداقت غربی ها در این زمینه کاملا محل تردید است، زیرا غربی ها از جمله اتحادیه اروپا، همچنان بر لزوم کنار رفتن بشار اسد رئیس جمهوری قانونی سوریه تاکید می کنند. در واقع هدف اولیه آنها هیچ تغییری نکرده بلکه اکنون سیاست دیگری را برای تحقق آن، در لوای پیشبرد راه حل سیاسی دنبال می کنند.118/110

بیشتر بخوانید:

معاون وزیر امور خارجه سوریه: تحریم های غرب، ملت سوریه را هدف قرار داده است

سفیر ایران در لندن: غرب حمایت از تروریست ها در سوریه را متوقف کند

اسد: ایران حامی سوریه و غرب حامی تروریسم است +ویدئو