به گزارش پارستودی؛ «نیویورکتایمز»، «اکونومیست» و «لسآنجلستایمز» ازجمله نشریاتی هستند که از حضور در کنفرانس ماه جاری (اکتبر) در ریاض با عنوان «ابتکار سرمایهگذاری آینده» انصراف دادهاند.
«آرون راس سورکین» از خبرنگاران شبکه «سیانبیسی» و «زانی مینتون بدوز» سردبیر یک هفتهنامه انگلیسی نیز از تحریم کنفرانس ریاض خبر دادند.
همزمان درپی افزایش اعمال فشار رسانهها بر عربستان «کارن آتیا» از سردبیران روزنامه واشنگتنپست که یادداشتهای خاشقجی را منتشر میکرد، خواستار تحریم کنفرانس سرمایهگذاری آینده در ریاض شده است.
در همین حال؛ «ریچارد برانسون» میلیاردر انگلیسی در حالی مذاکره با صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان را متوقف کرد که قرار بود یک میلیارد دلار در عربستان سرمایهگذاری کند.
«ارنست مونیز» وزیر انرژی در دولت «باراک اوباما» هم ضمن کنارهگیری از پروژه 500 میلیارد دلاری موسوم به «نئوم»، همکاری خود را در آینده به مشخص شدن حقایق مربوط به ناپدید و کشته شدن خاشقچی مشروط کرد.
فایننشال تایمز- فاکس بیزنس و سی ان بی سی هم گفتهاند: درباره حضور خود در کنفرانس ریاض بازنگری میکنند.
خاشقجی سه شنبه، 10 مهرماه پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ناپدید شد.
رسانهها چند روز بعد گزارش دادند «خاشقجی» در داخل کنسولگری عربستان به قتل رسیده و جسدش به خارج از کنسولگری منتقل شده است.
این رسانهها خاطرنشان کردند، جسد خاشقجی به صورت مثله شده و با آثار فراوان شکنجه در استانبول پیدا شده است.
سازمان عفو بینالملل در واکنش به اخبار قتل «خاشقجی» در بیانیهای اعلام کرد، قتل «جمال خاشقجی» به این معنی است که منتقدان حتی در خارج از عربستان نیز امنیت جانی ندارند.
نام «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد رژیم سعودی در فهرست افراد بازداشتی و تحت تعقیب رژیم سعودی قرار داشت. وی از بیم دستگیر شدن در خارج از عربستان زندگی میکرد.
133/120
بیشتر بخوانید:
پیشنهاد رشوه ۵ میلیارد دلاری عربستان بهترکیه برای بستن پرونده خاشقجی
پروندهخاشقجی؛ مصونیت حقوقبشری رژیمسعودی
سازمان ملل: عربستان با ترکیه در پرونده «خاشقجی» همکاری کند