کاخ سفید با استناد به حادثه چهارم آوریل استان ادلب سوریه ادعا می کند؛ دمشق در حال تدارک حمله شیمیایی جدیدی است اما «سیمور ام. هرش» خبرنگار آمریکایی می گوید؛ ارتش آمریکا اطلاع داشته است که حمله ادعایی شیمیایی هیچ‌گاه انجام نشده است.

به گزارش ایران پرس، «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه اعلام کرد که اقدامات دولت سوریه برای حمله احتمالی شیمیایی مشابه آن چیزی است که در 4 آوریل شاهد آن بودیم.

سخنگوی کاخ سفید بدون ارائه هیچ مدرکی تهدید کرد؛ در صورتی که «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه حمله شیمیایی دیگری انجام دهد، وی و ارتش این کشور تاوان سنگینی خواهد پرداخت. 

مجله «بازفید نیوز» توجه عمومی را به نکته عجیبی درباره این بیانیه آمریکا جلب می‌کند؛ بسیاری از مقامات پنتاگون از آنچه که کاخ سفید درباره سوریه به آن اشاره کرد تا صبح سه شنبه بی اطلاع بودند.

برخی رسانه ها به نقل از پنج مقام وزارت دفاع آمریکا گزارش کرده اند، معمولا چنین بیانیه هایی پیش از انتشار در آژانس های امنیتی این کشور مورد هماهنگی قرار می گیرند. 

این رسانه ها افزودند، با وجود ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه دولت، وزارت دفاع، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) و اداره اطلاعات ملی این کشور از ابتدا در جریان موضوع حمله شیمیایی احتمالی سوریه بوده اند، مقامات نظامی آمریکایی هیچ نظری دراین باره ندارند. 

در میان سردرگمی ها بر سر بیانیه کاخ سفید، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نه تنها به بهانه حملات بیشتر به دولت بشار اسد زخم زبان زد؛ بلکه انگشت اتهام را به سوی کشورهای روسیه و ایران نیز گرفت.

هیلی در پیامی در شبکه اجتماعی توییتر ادعا کرد؛ بشار اسد مسئول هرگونه اقدام بیشتری علیه مردم سوریه خواهد بود، اما روسیه و ایران نیز اسد را در کشتار مردم سوریه حمایت می کنند.

مسئله این است که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه حمله شیمیایی به خان شیخون در استان ادلب سوریه از سوی ارتش این کشور بوده است، وجود ندارد.

سیمور هرش خبرنگار آمریکایی در گفت وگو با روزنامه «ولت آم سونتاگ» از مکالمه یک مشاور امنیتی آمریکا و یک سرباز آمریکایی در حین انجام ماموریت در یکی از پایگاه های اصلی در سوریه در ارتباط با حمله خان شیخون خبر داد.

سرباز آمریکایی گفته است، می دانیم هیچگونه حمله شیمیایی انجام نگرفته است، بلکه سوری ها به یک انبار تسلیحاتی گروه تروریستی داعش حمله کرده اند و خسارات آن قابل ملاحظه نیست.

وی افزود، آنچه که اطرافیان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نمی دانند این است که روس ها تهدید توخالی نیستند و آنها قابلیت های نظامی قابل توجهی دارند.

پس از آنکه ترامپ در هفتم آوریل مجوز شلیک موشک‌های کروز «توماهاک» به پایگاه هوایی «الشعیرات» را صادر کرد، مقام های آمریکایی درباره احتمال تلافی این اقدام از سوی روسیه ابراز نگرانی کردند.

«کونستانتین کوساچف» رئیس کمیته روابط خارجی سنای روسیه گفت، در هر صورت در این ماجرا اقدامات آمریکا ناخوشایند به نظر می رسد، آنها حتی اگر از حمله ای دیگر باخبرند؛ تلاشی برای پیشگیری از آن نمی کنند اما آگاهانه سعی می کنند رئیس جمهوری سوریه را هدف قرار دهند یا خود را برای حمله پیش‌دستانه به سربازان سوری آماده و آن را توجیه کنند.

پیشتر ائتلاف آمریکایی به اصطلاح ضد داعش دستکم چهار حمله علیه نیروهای طرفدار دمشق در سوریه از جمله ساقط کردن جنگنده سوخو-22 سوریه با استفاده از اف-18 سوپر هورنت آمریکایی در روز 18 ژوئن انجام داده است.

رجوع به حمله شیمیایی ادلب از سوی کاخ سفید یادآور سخنان «کالین پاول» وزیر پیشین امور خارجه آمریکا در سازمان ملل متحد پیش از حمله این کشور به عراق است.

چهارم آوریل ائتلاف بین المللی به اصطلاح مبارزه با داعش،  دولت سوریه را به حمله شیمیایی ادعایی به منطقه «خان شیخون» در استان ادلب این کشور متهم کرد.

دمشق نیز با استناد به اینکه تسلیحات شیمیایی سوریه توسط «سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی» منهدم شده است، هرگونه مشارکت در این حمله را رد کرد.

واقعه خان شیخون از سوی آمریکا به عنوان بهانه ای برای حمله موشکی به پایگاه هوایی سوریه در هفتم آوریل مطرح شده است. 118/110

بیشتر بخوانید:

کاخ سفید سوریه را تهدید کرد

اسد: حمله شیمیایی به خان شیخون، صد درصد ساختگی است/ اجازه مشروط برای تحقیق درباره حملات خان شیخون

سازمان ملل از عامل حادثه خان‌شیخون بی اطلاع است