وزیر خارجه آمریکا در واکنش به رای دیوان بین المللی دادگستری لاهه گفت: «از رای دیوان بین المللی دادگستری که ایالات متحده را هدف قرار می دهد، احساس ناامیدی می کنیم.»

به گزارش ایران پرس، دیوان بین المللی دادگستری به عنوان رکن حقوقی سازمان ملل متحد، بزرگترین نهاد بین المللی در حکمی، روز چهارشنبه آمریکا را از بازگرداندن تحریم های ناشی از خروج این کشور از توافق هسته ای با ایران منع کرد.

عبدالقوی احمدیوسف Abdulqawi Ahmed Yusuf، قاضی دیوان بین المللی دادگستری در هنگام صدور رای گفت: «این دیوان به اتفاق آرا حکم داد که واشنگتن باید هر گونه مانع ناشی از تدابیر اتخاذ شده در روز هشتم ماه مه را که موجب بروز اخلال در صادرات آزاد دارو و خدمات پزشکی، غذا و محصولات و اقلام کشاورزی و نیز قطعات هواپیما به ایران می شود، برچیند.» 

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در واکنش به رای دیوان بین‌المللی دادگستری به نفع ایران، اعلام کرد: واشنگتن عهدنامه مودت با تهران را لغو می‌کند.

عهدنامه مودت، پیمانی است که در سال 1955 میان ایران و آمریکا به امضا رسید و طرفین متعهد شدند از اقداماتی که به منافع تجاری و حقوق کنسولی شخصیت های حقیقی و حقوقی دو طرف لطمه وارد می کند، خودداری کنند. 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در نشستی مطبوعاتی مدعی شد که رأی دیوان بین المللی دادگستری شکستی دیگر برای ایران به حساب می آید.

وی گفت: ایران تلاش می کند آمریکا را مجبور به توقف اعمال تحریم ها علیه خود کند و رای دادگاه بین المللی دادگستری بی ارزش است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه افزود: «از رای دیوان بین المللی دادگستری که ایالات متحده را هدف قرار می دهد، احساس نا امیدی می کنیم.»

رای دادگاه لاهه یک پیروزی برای تهران است

شبکه امریکایی فاکس نیوز، در گزارشی در این زمینه اعلام کرد؛ رای دادگاه لاهه یک پیروزی برای تهران است؛ این رای الزام‌آور است اما باید دید رئیس جمهوری امریکا از آن تبعیت خواهد کرد یا نه؟

 

بیشتر بخوانید:

بیانیه وزارت خارجه: رای دیوان لاهه، تایید حقانیت جمهوری اسلامی ایران و ظالمانه بودن تحریم‌های آمریکا است

پیروزی حقوقی ایران بر امریکا در معتبرترین نهاد حقوقی دنیا؛ دادگاه لاهه+ ویدئو

در نخستین جلسه شکایت ایران از آمریکا در دیوان لاهه چه گذشت؟ + ویدیو

 آغاز رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری/ تحلیل

نخستین جلسه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه؛ یک ماه دیگر

ثبت شکایت ایران از آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری