«هوا چون اینگ» Hua Chunying سخنگوی وزارت خارجه چین

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به انتقاد رسانه‌های غربی و آمریکا، استقرار سامانه‌های موشکی در دریای چین‌جنوبی را «حق مشروع» این کشور در دفاع از تمامیت ارضی خود در مقابل تهدید آمریکا دانست.

به گزارش ایران پرس؛ «هوا چون اینگ» Hua Chunying سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: استقرار سامانه‌های موشکی دفاعی چین تلاشی برای حراست از حق حاکمیت این کشور در دریای چین‌جنوبی است.

سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد: تلاش رسانه‌های آمریکایی برای اینکه نشان دهند پکن به دنبال نظامی کردن دریای چین‌جنوبی است، نتیجه‌ای برای آنان نخواهد داشت.

آمریکا ادعا کرده است؛ چین به شکل مخفیانه به استقرار موشک‌های کروز ضدکشتی و موشک‌های زمین به هوا در جزیره «نن‌شا» در دریای چین‌جنوبی اقدام کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه چین درباره این ادعای آمریکا، گفت: چین برای حفاظت از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود سامانه‌های دفاعی خود را آرایش می‌دهد زیرا جزیره «نن‌شا» و جزایر اطراف آن به چین تعلق دارد.

«هوا چون اینگ» تاکید کرد: چین باید برای حفاظت از خود و دفاع از امنیت منطقه، سامانه‌های دفاعی داشته باشد و این حق چین به حساب می‌آید و کسی نمی‌تواند مانع آن شود.

«چن شیانک میایو» محقق موسسه ملی دریای چین‌جنوبی اعلام کرده است که آمریکایی‌ها حضور نظامی گسترده‌ای در این منطقه دارند و آبها را متلاطم می‌کنند و پکن لازم می‌داند با این روند برخورد کند و تاسیسات دفاعی برای حراست از آب‌های منطقه است.

چندی پیش ناو «یو اس اس ماستین» uss-mastin امریکا وارد محدوده 12 مایلی یکی از جزایر مصنوعی ساخت چین در مجمع الجزایر مورد منازعه اسپراتلی در دریای چین جنوبی شد که این اقدام آمریکا با واکنش پکن همراه بود.

در حقیقت تجاوز آمریکا به حریم دریایی چین بدان معناست که واشنگتن محدوده ابهای سرزمینی را که چین در اطراف جزایر مصنوعی ساخت خود در نظر گرفته است قبول ندارد و این می تواند در آینده به چالشی جدی میان پکن و سئول تبدیل شود.

دریای چین جنوبی بالغ بر 250 جزیره دارد که مالکیت برخی از آنها مورد اختلاف با کشورهای حوزه دریای چین جنوبی است بنابراین از دیدگاه دولت پکن اعزام ناوهای جنگی امریکا به دریای چین جنوبی نوعی حمایت از موضع کشورهایی است که در مورد این جزایربا پکن اختلاف دارند.

علاوه براین یکی از نگرانی های عمده دولت چین از حضور ناوهای امریکا در دریای چین جنوبی تلاش برای تسلط بر تجارت جهانی از طریق این دریا است.

ارزش سالانه تجارت جهانی که از دریای چین جنوبی صورت می گیرد بالغ بر پنج هزار میلیارد دلار است و حضور ناوهای جنگی امریکا در این دریا به معنای به مخاطره انداختن امنیت منطقه و تاثیر گذاری بر روند تجارت ان است.

آنتون تسویتوف Anton Tswitov کارشناس مسایل سیاسی می گوید: حضور ناوهای امریکا در دریای چین جنوبی بر وضعیت و ثبات منطقه تاثیر منفی دارد. امریکا می خواهد قدرت نظامی خود را در برابر چین به نمایش بگذارد که پیامدهای منفی اقتصادی و امنیتی دارد.

امریکا با اعزام ناوهای خود به دریای چین جنوبی در واقع جنگ تجاری با پکن را قوت و شدت می بخشد. درواقع واشنگتن با افزایش تعرفه های تجاری برکالاهای وارداتی از چین از یکسو و تهدید اب راه های راهبردی تجارت جهانی مانند دریای چین جنوبی می کوشد دولت چین را بیش از پیش در تنگنا و فشارهای اقتصادی و امنیتی قراردهد. 

در هر حال، چین در حالی استقرار سامانه های دفاعی خود را در دریای چین جنوبی تایید می کند که با چالشهای زیاد امنیتی از سوی امریکا و ژاپن و حتی کره جنوبی روبرو است، علاوه براین امریکا با استفاده از فرصت اختلافات امریکا با کشورهای حوزه دریای چین جنوبی همچون ویتنام و وفیلیپین با انها وارد همکاری های امنیتی شده است تا موقعیت نظامیش را در ابهای حوزه پیرامونی چین بیش از پیش تقویت کند وضعیتی که چین را بیش از پیش نگران اینده تحولات امنیتی منطقه می کند. 134/110

بیشتر بخوانید:

نگرانی آمریکایی ها از جنگ تجاری با چین / تحلیل

نگرانی کارشناسان آمریکایی از جنگ تجاری ترامپ با چین

ایستادگی تمام قد چین در مقابل جنگ تجاری ترامپ