براساس گزارش های منتشر شده هر دلار آمریکا در برابر ین ژاپن در بازار معاملات جهانی ارز به کمترین سطح خود از دسامبر سال ۲۰۱۶ میلادی به بعد رسید، به گونه ای که هر دلار آمریکا ۱۰۵ ین معامله شد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا چین را مهمترین تهدید وعامل مشکلات آمریکا تلقی می کند وجنگ تجاری با ان کشور را ساده ترین و در عین حال موثرترین راه برای مهار رشد اقتصادی و محدود کردن چین در مرزهایش می داند.
این درحالی است که به دلیل تجاری و صادرات محور بودن اقتصادهای منطقه شرق آسیا همچون ژاپن، کره جنوبی وحتی اتحادیه کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا، هر گونه سیاست مهار اقتصادی و نظامی چین می تواند تاثیرات منفی بر اقتصادهای منطقه حتی شرکای تجاری امریکا داشته باشد.
این در حالی است که از دیدگاه محافل اقتصادی در امریکا، این کشور نیز به دلیل وابستگی اقتصادی و سرمایه گذاری با جهان خارج، از بروز هر گونه جنگ تجاری به شدت اسیب خواهد دید که سقوط ارزش دلار در برابر ین ژاپن از جمله ان است.
این نشان می دهد که اقتصادهای منطقه بسیار قوی تر ان هستند که ترامپ تصور می کند با تهدید بتواند انها را تضعیف نماید.
احیای هژمونی آمریکا با جنگ تجاری ترامپ علیه چین
«جیم بیروم» Jim Byrum کارشناسان مسایل اقتصادی در امریکا می گوید: دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا با عنوان برقراری توازن در روابط تجاری با چین، به دنبال وضع تعرفه بر برخی کالاهای خاص وارداتی از چین است که منجر به جنگ تجاری می شود. اقتصاد امریکا بخصوص در بخش کشاورزی در شرایط بدی قرار دارد و با جنگ تجاری به شدت اسیب خواهد دید.
یارگیری آمریکا در منطقه بر علیه چین
امریکا دو سیاست موازی نظامی و اقتصادی را ضد چین پی گیری می کند. از نظر نظامی واشنگتن نه تنها در حال استقرار موشکهای پیشرفته در کره جنوبی و ژاپن است بلکه قرار است در سال جاری 1500 نظامی جدید نیز در استرالیا مستقر کند که نشان می دهد در حال تقویت محور امریکا-استرالیا-ژاپن و هند در برابر چین است و محور و پایگاه نظامی امریکا در منطقه، استرالیا خواهد بود که با افزایش نیروی نظامی در حال تجهیز و تقویت ان است.
در بخش اقتصادی هم امریکا با افزایش تعرفه ها و به مخاطره انداختن امنیت ابراههایی که در مجاورت چین قرار دارند و حجم عظیمی از تجارت جهانی از طریق انها صورت می گیرد ،جنگ تجاری با پکن را اغاز کرده است.
«آلوارو پیرا»Alvaro Pira ، کارشناس مسایل اقتصادی می گوید: ادامه روند سیاست های اقتصادی آمریکا ازجمله دربخش حمایتگرایی، بی شک اقتصادی جهان را با مشکل و چالش مواجه خواهد کرد.
آمریکا، بازنده اصلی جنگ تجاری با چین
در هر حال، با توجه به وابستگی های متقابل اقتصادی میان کشورها، انگونه که دونالد ترامپ انتظار دارد نمی تواند با اعمال فشارهای اقتصادی و ناامن کردن منطقه تنها منافع اقتصادی امریکا را پی گیری نماید بلکه محافل اقتصادی در این کشور نیز در مورد پیامدهای جنگ تجاری ترامپ با چین هشدار می دهند زیرا اقتصاد امریکا هم به شدت با اقتصادهای منطقه شرق اسیا از جمله چین در بخش سرمایه گذاری، واردات و اوراق مالی گره خورده است.
با این حال واشنگتن مقابله با چین را بهانه ای برای گسترش نفوذ وموقعیت نظامی خود در منطقه قرار داده است که به ناامنی و نگرانی ها دامن می زند. 134/111
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
نگرانی آمریکایی ها از جنگ تجاری با چین / تحلیل
نگرانی کارشناسان آمریکایی از جنگ تجاری ترامپ با چین
ایستادگی تمام قد چین در مقابل جنگ تجاری ترامپ
ترامپ جنگ تجاری علیه چین را آغاز کرد